Wielrennen Meisjes-nieuwelingen Gent-Wevelgem in Boezinge

Belgisch kampioene Jilke Michielsen rekent op haar sprint in Gent-Wevelgem: “Op en top gemotiveerd voor deze iconische koers”

Lotte Kopecky is het voorbeeld van Jilke Michielsen, die vorig jaar in Brasschaat de Belgische driekleur veroverde.© mvh

Jilke Michielsen mag dan nog niet in topvorm zijn, ze wil zondag haar woordje meespreken in Gent-Wevelgem voor meisjes-nieuwelingen in Boezinge. “Mijn snelheid is en blijft een troef”, vertelt de Oostduinkerkse van Maes Cycling Team Glabbeek.

Michel Vanden Heede

Afgelopen winter schitterde Jilke Michielsen op de piste. Vooral haar titel in het omnium, waar ze Auke De Buysser afhield, sprak tot de verbeelding. “Na mijn pisteseizoen heb ik de duurtrainingen opgestart. Met een derde plaats in De Klijte en een tweede stek in Beernem is mijn wegcampagne goed begonnen, maar er is wel nog wat werk aan de winkel. Eigenlijk komt Gent-Wevelgem een tikje te vroeg voor mij, maar ik ben wel heel gemotiveerd voor deze topkoers. Tegen de Ronde van Vlaanderen wil ik helemaal op punt staan. Vorig jaar voelde ik me goed in Vlaanderens Mooiste. Ik werd zevende, maar eigenlijk zat er meer in. Mijn ketting vloog eraf tijdens een beklimming, waardoor ik veel krachten moest verspillen om terug te keren in de kop van de koers.”

De Belgische kampioene wil baan en weg blijven combineren. “Doordat ik op de Topsportschool zit, train ik vaak op de piste. De explosiviteit die ik daar opdoe, komt me goed van pas tijdens het wegseizoen. Vorig jaar kon ik zo finaal naar de driekleur rijden in Brasschaat. Lotte Kopecky is mijn voorbeeld. Ze combineert ook beide disciplines. Ik wil mijn grenzen blijven verleggen. Tot nog toe is tijdrijden niet echt mijn specialiteit. Ik ga ook van die discipline stilaan werk maken. Als ik op termijn wil doorbreken, moet ik van alle markten thuis zijn. Op de Topsportschool krijg ik in ieder geval volop kansen om te groeien. Ik zit samen met nog enkele wielrensters, waaronder mijn beste vriendin Zita Gheysens. We stuwen mekaar naar een hoger niveau.”

Gent-Wevelgem voor meisjes-nieuwelingen vindt zondag plaats in Boezinge. De afstand bedraagt 45 kilometer, met start om 10 uur.

Aangeboden door onze partners