Wat doen we dit weekend? Spelen op 88 toetsen en zweven door de lucht

Omdat een piano 88 toetsen heeft, is de 88ste dag van het jaar de internationale pianodag. Daar bouwen ze in Hasselt een interessant festival rond. Met de kinderen zweven we door de lucht en beleven we een eigenzinnige versie van de krekel en de mier.

André Grosemans

Pianodag wordt Schubertdag

De 88ste dag van het jaar is wereldwijd pianodag omdat een piano 88 toetsen telt. Hier wordt dat een meerdaags festival. Julien Libeer (foto boven) maakt van zondag een Schubertdag, solo en met zijn kwintet, maar ook met Die Winterreise met de Duitse bariton Samuel Hasselhorn, winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd in 2018.

Piano Day(s), op 26/3 om 11, 15 en 20 uur, Cultuurcentrum Hasselt, nog tot 29/3. Info: www.ccha.be

De comedian en zijn zonen

Comedian Hans Cools kijkt terug op de tijd dat hij opgroeide in een West-Vlaams dorp, naar de Chiro ging en misdienaar was. Soms met ongeloof, vaak met ontroering. Schipperend tussen zijn vroeger leven en dat van vandaag probeert hij af te wegen wat hij wil meegeven aan zijn zonen.

Cools & Zonen, Hans Cools, op 25/3 Stadsschouwburg Ieper, tot 8/6 op tournee. Info: www.comedyshows.be

Een briljant verhaal

© Dominique Provost

Het museum voor diamant, juwelen en zilver, heropent na renovatiewerken met een opgepoetste presentatie. De collectie van zo’n zeshonderd objecten telt interessante aanwinsten, waaronder de hanger Orchidée ailée (foto) uit 1902 van de Brusselse zilversmid Philippe Wolfers.

DIVA, a brilliant story, vanaf 25/3, donderdag tot dinsdag, 10 tot 18 uur. Info: www.divaantwerp.be

De krekel en de mier

Met de winter voor de deur werken alle dieren in het bos hard om hun voorraad in te slaan. Maar er is er een die danst, liedjes zingt en grappen maakt. De fabel van de krekel en de mier, maar dan in een versie om te lachen. Een kleutervoorstelling (3+) met actrices, poppenspeelsters en zangeressen.

Zippi, Theater FroeFroe, op 26/3 om 15 uur, cc Maasmechelen, tot 27/4 op tournee. Info: www.froefroe.be

Vlieg eens door de lucht

Drie dansers proberen te ontsnappen aan de zwaartekracht. Ze maken grote sprongen en vliegen door de ruimte. Dat lukt hen doodsimpel door een boeiende wisselwerking met filmbeelden. De voorstelling is bestemd voor een publiek vanaf vier jaar. Achteraf mag iedereen zelf eens door de lucht zweven.

Niet vallen, Tout Petit, op 26/3, cc Ieper, tot 27 mei op tournee. Info: www.toutpetit.be

John Fogerty en zonen

Afsluiten doen we zoals elke week met een evenement waarvoor je best nu al een kaartje koopt. Voor het eerst sedert 2019 komt John Fogerty nog eens naar Vlaanderen. De vroegere frontman van Creedence Clearwater Revival brengt zijn zonen Shane en Tyler mee om het voorprogramma te verzorgen.

Celebration tour, John Fogerty, op 8/6, Sportpaleis Antwerpen. Info: www.sportpaleis.be

 

Aangeboden door onze partners