Delhaize distributiecentrum in Zellik weer operationeel: “Zal nog tijdje duren voor we achterstand hebben goedgemaakt”

De avondploeg in het distributiecentrum in Zellik is weer aan de slag gegaan. Dat betekent dat de Delhaizewinkels vrijdag opnieuw worden aangevuld.

De distributiecentra van Delhaize hadden maandag en dinsdag al het werk neergelegd. Om zich solidair te uiten met het winkelpersoneel. Maar onderhuids is er bij de arbeiders ook onvrede. Ze worden vooralsnog niet getroffen door de recentste plannen, maar ook bij hen wordt er gemorreld aan de arbeidsovereenkomsten. Woensdagnacht liep het conflict daarom uit de hand. Arbeiders, vooral van de christelijke vakbond ACV, beletten er dat vrachtwagens konden uitrijden en maakten het werkwilligen ook moeilijker.

Donderdagavond zijn de arbeiders wel weer aan het werk gegaan. “De avondploeg heeft weer gewerkt. Dat wil zeggen dat er vanochtend weer geleverd kan worden”, zegt woordvoerder voor Delhaize, Roel Dekelver. “Het zal wel een tijdje duren voor we de achterstand hebben goedgemaakt. Vooral in onze eigen winkels zal het nog zichtbaar zijn. Maar we proberen alle winkels zo snel als mogelijk weer aan te vullen.”

Vrijdagmorgen zijn nog steeds 66 winkels van Delhaize gesloten, vier daarvan liggen in Vlaanderen.

LEES OOK. Lege rekken en personeel van Delhaize is klaar voor een uitputtingsslag

 (nba)

Aangeboden door onze partners