Werken aan de Lindekensbrug hervatten nu maandag: “Beurtelings verkeer tot in september”

De werken aan Motjesbrug zullen vanaf maandag echt hervatten.© cte

Zomergem -

De werken aan de Lindekensbrug – beter bekend als Motjesbrug – worden op maandag 27 maart heropgestart. Zo komt het toch nog goed met een dossier dat al meer dan een jaar aansleept.

Chris Thienpondt

De werken waren al enkele keren opgestart, maar werden iets later telkens opnieuw stopgezet. Dat zorgde voor ergernis en hinder, want het verkeer kon een tijdlang maar beurtelings over de brug passeren. Eerder deze maand raakte bekend dat De Vlaamse Waterweg het dossier overneemt van de gemeente Lievegem, omdat ze over meer expertise in bruggenbouw beschikt. Het dossier zou prioritair behandeld worden, en dat blijkt nu ook het geval.

De Vlaamse Waterweg laat weten de werken aan de brug maandag starten. “Er zal steeds beurtelings verkeer mogelijk zijn” , zegt schepen van Openbare Werken Chris De Wispelaere (CD&V). “De werken gebeuren in twee fases: één fase voor elke zijde. De eerste fase duurt tot de zomervakantie, daarna wordt de andere kant van de brug aangepakt. Het einde van alle werken is momenteel voorzien voor de maand september.”

Aangeboden door onze partners