Zo klinken 100 drummers samen: eerbetoon aan overleden Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins in Sportpaleis

© Studio Brussel

Op 25 maart is het exact een jaar geleden dat Taylor Hawkins plots overleed. Als eerbetoon aan de drummer van Foo Fighters brengt Studio Brussel honderd drummers en Black Box Relevation samen in het Sportpaleis. Daar brengen ze samen een unieke live versie van ‘My hero’.

(eadp)

Taylor Hawkins was een publiekslieveling: zijn hechte vriendschap met Dave Grohl en grote liefde voor Queen zorgden voor onvergetelijke momenten op het podium. Zijn onverwachte dood tijdens de Zuid-Amerikaanse tournee van de band veroorzaakte dan ook een golf van verdriet in de muziekwereld. In België stond hij voor het laatst op het podium in het Sportpaleis. Wat het de ideale locatie maakt voor dit bijzondere eerbetoon.

(Lees verder onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

My hero groeide na zijn dood uit tot het anthem waarmee fans wereldwijd hun held herdenken. Tijdens de Taylor Hawkins Tribute in Londen nam Shane Hawkins, zijn zoon, de drumsticks over om samen met Grohl het nummer te brengen. De indrukwekkende beelden gingen de wereld rond.

LEES OOK. Foo Fighters treedt weer op na dood van drummer, Belgische collega’s weten hoe zwaar dat is: “Het is niet zoals van onderbroek veranderen, he” (+)

Aangeboden door onze partners