‘Rookvrije’ borden aan diverse sportlocaties

Schepenen Conny De Spiegelaere (CD&V) en Sofie Dhondt (Open Deinze) en burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) tonen dat het niet meer oké is om te roken voor de sporthal.© if

Deinze -

Gedaan met roken aan de inkom van de sporthal. Stad Deinze plaatst een bord van Generatie Rookvrij aan de inkom van sportcomplex Palaestra, sporthal Landegem, Sint-Pieterszaal Vinkt, Sporthal Oostbroek, zaal Ten Hove Astene, tennishal De Witte Kaproenen Deinze en voetbalsite Las Vegas Astene. De borden kwamen er na voorstel van oppositiepartij N-VA in 2021.

Ruben De Keyzer

“Het is niet onze bedoeling om rokers te verplichten om te stoppen met roken. We willen hen echter wel wijzen op hun voorbeeldfunctie en hen vragen om alleen te roken buiten het zicht van kinderen en op plaatsen waar het niet druk is”, aldus schepen van Gezondheidszorg Conny De Spiegelaere (CD&V).

De stad wil niet dat rokers nog in het zicht van kinderen roken. “Aan elke ingang van de zeven sites hangt een bord van Generatie Rookvrij, met de opdruk hier sport ik rookvrij”, vertelt Sofie D’hondt (Open Deinze), schepen bevoegd voor Sport. “De rookzones en asbakken worden verplaatst naar andere ruimtes die minder zichtbaar zijn voor de bezoekers. Het is vooral aan kinderen dat we een gezonde boodschap willen overbrengen, om een rookvrije generatie zo veel mogelijk te stimuleren.”

Ook op de speelpleintjes van Deinze is het niet gewenst om nog te roken. “In samenwerking met de dienst Kinderen en Jongeren bekijken we om zo veel mogelijk speelpleintjes te voorzien van het rookvrije label”, zegt schepen De Spiegelaere. “We rekenen op de verantwoordelijkheid van de speeltuinbezoekers om niet langer te roken in de buurt van kinderen en jongeren.”

Aangeboden door onze partners