Basketbal 2de Landelijke Panters Baasrode

Seppe Vernaeve gaat met Panters Baasrode voor stunt in de Pantershal: “Als er iemand is die de kampioen kan verslaan, dan zijn wij het”

“Voor mezelf is het kruisjes zetten op de wedstrijdkalender, want het einde van mijn carrière nadert nu wel snel”, aldus een aftellende Seppe Vernaeve.© Geert De Rycke

Baasrode -

Met Basket@Sea B komt zaterdag de ongeslagen leider op bezoek in de Pantershal. Seppe Vernaeve knalde 25 punten door de korf tegen Black Boys Erpe-Mere en loodste Baasrode in twee verlengingen naar een 86-80-zege en een derde plaats in het klassement.

Wim Redant

Seppe Vernaeve verzeilde in zijn afscheidsjaar in de lappenmand, maar revalideerde bewonderenswaardig snel en kroonde zich tegen het sterke Erpe-Mere tot matchwinnaar. “Ik startte sterk en daarom werd ik vaak aangespeeld”, vertelt de 33-jarige Vernaeve. “Nadien deemsterde ik even wat weg en andere spelers namen mijn rol over. In de verlengingen nam ik opnieuw het voortouw. De overwinning smaakte enorm zoet. Erpe-Mere beschikt over een steengoede ploeg die offensief na Basket@Sea B ongetwijfeld de sterkste van de reeks is en ze staan heus niet toevallig op de tweede plaats. Een dergelijke tegenstrever kloppen zorgt voor een zee van vreugde en dat des te meer als je na twee verlengingen het laken naar je toe kan trekken. Ergens hoopten we wel stiekem op deze zege en dan doet dat dubbel deugd.”

Fin de carrière

De voorbereiding op de topper liep nochtans niet van een leien dakje voor Baasrode. “Onze coach Nils Moortgat gaf ziek verstek voor de donderdagtraining waardoor ik het roer overnam en als trainer fungeerde. Zaterdag nam met Hans Van Puyenbroeck de coach van Panters Baasrode B de touwtjes in handen, wat hij overigens prima deed. We vochten voor elkaar en dat was een must, want we waren niet compleet. Jarne Vanderstraeten staat aan de kant met een spierscheur. Wannes Verreydt bleef uit voorzorg aan de kant. Spelen met twee rotaties minder voel je uiteraard wel wanneer je twee verlengingen voor de kiezen krijgt geschoven.”

Zaterdag maken de fans van Baasrode zich op voor een nieuwe kraker met de komst van het nog steeds ongeslagen Basket@Sea B, dat vorige week de titel vierde. “Ze hebben het aan ons te danken dat het vorige week de titel al kon vieren. Hopelijk werd ginds een stevig feestje gebouwd en is er wel sprake van wat decompressie. We liggen alvast gebrand op een stunt. Als één ploeg daartoe in staat mag worden geacht, dan is het wel Baasrode. We begonnen de play-ups als voorlaatste en rukten intussen op naar de derde plaats. Voor mezelf is het kruisjes zetten op de wedstrijdkalender, want het einde van mijn carrière nadert nu wel snel.”

 

Aangeboden door onze partners