Provincie gaat maand lang de wekelijkse markt promoten: “Vreemd dat er gemeentes zijn zonder markt”

© jct

Keerbergen -

Voor het tweede jaar op rij wordt in vijf Vlaamse provincies in april de Maand van de Markt georganiseerd. De aftrap van deze campagne, gericht op het promoveren van de wekelijkse markt, werd op de vrijdagmarkt in Keerbergen gegeven.

Keerbergen is een van de 33 Vlaams-Brabantse gemeenten die aan de actie deelnemen. In totaal hebben 50 van de 65 gemeentes er een markt. “Toch wel vreemd te ontdekken dat er in 15 gemeentes geen markt is”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels (Open VLD). “De lokale markten spelen immers een belangrijke rol in de uitbouw van een lokaal economisch beleid en het levendig houden van de handelskernen. Mensen die de markt bezoeken, gaan vaak ook langs bij de lokale handelaars.”

Prijzen

Tijdens de actiemaand kunnen klanten via de marktkramers deelnemen aan een spaaractie. Marktbezoekers kunnen invulkaarten verzamelen door hun aankopen te doen op de markt. De invulkaarten worden verzameld in een box op de markt. Wekelijks kunnen er vier bonnen van 25 euro worden gewonnen. (lees verder onder de video)

Maand van de Markt moet meer regiogenoten naar markten lokken: “Een mooi initiatief”.© ROBtv

Consumenten kunnen ook via de gratis app ‘ikkooplokaal’ deelnemen, hiervoor moet men de QR-code bij de marktkramers scannen. Een ludiek filmpje met Herman Verbruggen, te vinden op het Youtube-kanaal van de provincie, toont klanten hoe het moet. Herman zelf zal op 18 april samen met gedeputeerde Schevenels nog een bezoekje brengen aan de wekelijkse dinsdagmarkt in Tremelo. (Conny Justé )

Aangeboden door onze partners