Vanaf 1 april trajectcontroles in deze politiezone (en het is geen grap)

© if

Kapelle-op-den-Bos / Londerzeel / Meise -

Vanaf 1 april 2023 starten de trajectcontroles in de politiezone Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise (KLM).

Joris Herpol

Bij trajectcontroles neemt een ANPR-camera met nummerplaatherkenning op het begin- en eindpunt van een traject foto’s van een voertuig. Zo kan de tijd tussen de twee foto’s en dus ook de gereden snelheid worden bepaald. Wanneer je gemiddelde snelheid hoger ligt dan de toegelaten snelheid, ontvang je een boete.

In Kapelle-op-den-Bos start de trajectcontrole in de Hogerheistraat op 1 april. De camera’s zijn al geïnstalleerd en nu al waarschuwt de populaire app Waze voor de trajectcontrole. Er wordt de laatste weken dan ook al veel trager gereden in de straat, ervaarden we zelf toen we er langsreden. De trajectcontrole op de Londerzeelseweg wordt ingevoerd op 1 mei en in de Molenstraat op 1 juni.

Invoering

In de Heerbaan in Londerzeel zal je automatisch geflitst worden vanaf 1 april. De Zwaluwstraat volgt op 1 mei en Stuikberg op 1 juni.

In Meise wordt de trajectcontrole op de Merchtemsesteenweg ingevoerd vanaf 1 mei tussen de Driesstraat en Smisstraat. De Hoogstraat in Wolvertem volgt op 1 juni en vanaf 1 juli wordt ook het deel van de Merchtemsesteenweg tussen de Smisstraat en Stationsstraat automatisch gecontroleerd op snelheid.

Op de Merchtemsesteenweg zijn tijdens snelheidscontroles afgelopen maanden en jaren al heel wat rijbewijzen ingetrokken wegens overdreven snelheid.

Aangeboden door onze partners