Ontbrekende schakel in fietssnelweg eindelijk klaar voor gebruik

Het Aalterse college nam het nieuwe fietspad officieel in gebruik.© Erwin Mynsberghe

AALTER -

Het nieuwe fietspad langs de Overleiestraat is klaar voor gebruik. Dat stopte vroeger aan de grens met West-Vlaanderen.

Erwin Mynsberghe

Wie vanuit Sint-Joris met de fiets de vaart volgde richting Aalter, moest tot voor kort op de provinciegrens van een comfortabel fietspad rijden. Maar dat is nu verleden tijd, het ontbrekende stuk van de fietssnelweg F6 werd het voorbije jaar aangelegd op de berm tussen de Overleiestraat en het kanaal, goed voor 1,9 kilometer fietsplezier.

“Dit project kende een lange geschiedenis”, vertelt gedeputeerde Riet Gillis (Groen). “Ik ben blij dat we de F6 nu ook op Aalters grondgebied uitbouwen tot een volwaardig fietssnelweg. Dat is niet alleen goed nieuws voor fietsers op weg naar school of werk, maar ook voor de vele recreatieve fietsers langs het kanaal tussen Brugge en Gent.”

Het nieuwe fietspad is drie meter breed en kreeg een comfortabele asfaltverharding. Voor de veiligheid van de fietsers werden langs de volledig lengte van het traject vangrails tussen de rijweg en het fietspad geplaatst. De totale kostprijs van het fietspad bedraagt 670.000 euro en de aanleg gebeurde gelijktijdig met de hernieuwing van de wegen in de Overleiestraat en in het Jezuïtengoed. “Dit prachtig stukje Aalter langs het kanaal werd nu ontsloten door een veilig en comfortabel fietspad”, besluit burgemeester Pieter De Crem (CD&V).

Aangeboden door onze partners