BBC zet opnames ‘Top gear’ stop na eerder ongeval met presentator Andrew Flintoff: “Ongepast om door te gaan”

‘Top Gear’-presentator Andrew Flintoff.© REUTERS

De BBC liet donderdagavond weten dat de opnames van het 34ste seizoen van ‘Top gear’ tijdelijk stilgelegd zijn. In december raakte presentator Andrew “Freddie” Flintoff (45) gewond bij een ongeval op de set. De opnames staken is volgens de omroep “het juiste om te doen”.

Janne EijckmansBron: BBC, Daily Mail, The Times

“Gezien de omstandigheden, voelt het ongepast om door te gaan met de opnames van dit 34ste seizoen”, kondigde de BBC aan. “We begrijpen dat dit voor de fans teleurstellend is, maar het is het juiste om te doen.” Later dit jaar beslissen ze hoe ze daarna verder zullen gaan. De zender benadrukte in de verklaring ook zich “oprecht geëxcuseerd” te hebben bij Flintoff en hem te zullen blijven “steunen bij zijn herstel”.

Tijdens de opnames van het populaire autoprogramma op 13 december ging Flintoffs auto over kop op het testcircuit van Dunsfold Park Aerodrome in Surrey (Verenigd Koninkrijk). Hij kreeg ter plaatse meteen de nodige medische hulp en werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht met verwondingen aan zijn gezicht en een aantal gebroken ribben.

Een insider vertelde aan The Times dat Flintoff “emotioneel en fysiek zwaar getroffen” is door het ongeval. De presentator maakte eerder, in 2019, al twee crashes mee. Maar volgens de bron zou hij na dit ongeluk denken niet meer in staat zijn terug te keren.

Aangeboden door onze partners