Voetbal 3de afdeling VV A KVC Jong Lede

Doelman Bart Meulewaeter wacht met KVC Jong Lede warme avond in Overijse: “Hopelijk kunnen we de titelstrijd opnieuw wat leven inpompen”

Meulewaeter is intussen aan zijn tiende seizoen bezig bij Jong Lede: “Ik kreeg de zegen van mijn vrouw voor een elfde seizoen.”© Gregory Van Gansen

Doelman Bart Meulewaeter (38) doet er nog een jaartje bij. Wie de wedstrijd tegen KVE Drongen in de Ommegang zag, weet dat Jong Lede dus nog een seizoentje gebeiteld zit tussen de palen. De kraanman in de bouwsector uit Kalken wacht zaterdag wellicht opnieuw een drukke wedstrijd op bezoek bij leider Tempo Overijse.

Wim Redant

Bart Meulewaeter dreef Drongen vorige week tot wanhoop met enkele schitterende parades, wat Jong Lede een driepunter opleverde en een voorlopige vijfde plaats, zodat de groen-witten op eindrondekoers blijven. “Ik ben best fier op mijn clean sheet, maar ik moet wel eerlijk bekennen dat we een gevleide zege boekten tegen een sterk Drongen”, zegt Meulewaeter. “We kwamen een paar keer goed weg en twee Drongense goals werden afgekeurd. Ik laat in het midden of er sprake was van buitenspel toen ik onder de bal door ging. Bij de tweede goal daarentegen was er duidelijk sprake van een duwfout. Pech en geluk compenseren elkaar over een heel seizoen bekeken zodat we ons ook niet hoeven te schamen over de gevleide driepunter. We misten wel de creativiteit van de geblesseerde Jelle De Crick. Drongen is geen zachtgekookt eitje. Het klopte VW Hamme en speelde gelijk tegen FC Voorde-Appelterre en SK Roeselare-Daisel. Drongen zet een laag blok en is een ploeg die weinig goals slikt. Kortom een lastige tegenstrever.”

Zaterdag trekt Meulewaeter met Jong Lede naar leider Tempo Overijse. “Overijse lijkt met zevenmijlslaarzen op de titel af te stevenen”, stelt de doelman. “Hopelijk kunnen we de titelstrijd opnieuw wat leven inpompen met een goed resultaat. We hebben alvast niets te verliezen. Alles mag en niets moet. Als doelman maakt het me ook weinig uit wie de tegenstrever is, al is de kans reëel dat je tegen de leider meer werk krijgt. Eigenlijk is het wel leuker voetballen tegen een ploeg uit de top drie. Tempo Overijse en Voorde-Appelterre steken er wel wat bovenuit, al is Hamme ook aan een sterke reeks bezig. HO Kalken lijkt ook al een zekerheid voor de eindronde zodat er nog één ticket te verdelen valt. Voor Jong Lede zou dat leuk zijn, maar het is geen must.”

Tweede generatie

Meulewaeter is intussen aan zijn tiende seizoen bezig bij Jong Lede. “Ik kreeg de zegen van mijn vrouw voor een elfde seizoen. Achter elke sterke doelman staat ook een sterke vrouw. We hebben intussen drie kindjes en mijn twee zoontjes trokken op hun beurt al de keepershandschoenen aan. Sen speelt bij AA Gent en trekt naar Club Brugge. Roan is keeper bij de U9 van HO Kalken. Dochter Juline is vier en speelt nog geen voetbal. Ik raadde mijn zonen nochtans af om voor de post van doelman te gaan, maar mijn raad werd in de wind geslagen. Ze moeten zich nu vooral amuseren op het veld.”

Meulewaeter prijst zich gelukkig dat Lede nooit in de gevarenzone verzeilde. “Vorig seizoen was het kantje boordje. Sportief manager Georges Arts loste toen coach Sven Charita af en die wissel kwam geen week te vroeg. Met Sandy Casieris beschikken we intussen over een trainer die de groep goed kan inschatten.”

Aangeboden door onze partners