Wielrennen Meisjes-junioren Gent-Wevelgem in Boezinge

Nanoi Van Wettere en Luca Vierstraete willen hun Belgische UCI-debuut in Boezinge niet missen: “Hopelijk kunnen we iets forceren”

Luca Vierstraete werd vorig weekend zeventiende in de Piccolo Trofeo Alfredo Binda, een lastige manche van de Nations Cup in Italië.© Geert De Rycke

Thuisrijdster Nanoi Van Wettere en Luca Vierstraete zijn zondag in Gent-Wevelgem voor meisjes-junioren in Boezinge aan hun eerste inlandse UCI-koers toe. “We hopen een rol van betekenis te spelen.”

Michel Vanden Heede

Beide juniores komen uit voor AG Insurance-Soudal Quick Step, maar voor één keer zullen ze geen ploegmaten zijn. Vierstraete maakt immers deel uit van de nationale ploeg. Een week geleden reden ze wel aan mekaars zijde in de Piccolo Trofeo Alfredo Binda, een lastige manche van de Nations Cup in Italië.

“Een vroege val nekte me”, blikt allroundster Nanoi Van Wettere terug. “Het ging er in de eerste grote afspraak van het jaar heel nerveus aan toe. Aan een rondpunt werd ik opzij geduwd. Het lukte nog om terug te keren, maar ik had te veel krachten moeten verspillen om nog iets te forceren. Jammer dat ik ondanks mijn goede benen moest opgeven. Gelukkig bleef de lichamelijke schade beperkt tot een pijnlijke elleboog. Ik hoop zondag meer geluk te hebben. Het ietwat hertekende plaatselijke circuit ligt me wel. Een goede prestatie zou me kunnen lanceren voor de rest van het seizoen. Ik voel me goed in mijn nieuwe team. Het gaat er heel professioneel aan toe. Mijn droom is om profrenster te worden.”

Luca Vierstraete legde beslag op de zeventiende plaats in de internationale confrontatie in Italië. “Met dat resultaat was ik best tevreden. Ik ben conditioneel in orde, maar in het vlakke Boezinge zal het natuurlijk een heel ander soort koers worden. Als het kan, probeer ik iets te ondernemen”, aldus de Heulse, die zich vorig jaar tot West-Vlaams en Belgisch kampioene tijdrijden kroonde. “Het zou mooi zijn mocht ik ook bij de junioren de dubbel kunnen realiseren.”

Gent-Wevelgem voor meisjes-junioren vindt zondag plaats in Boezinge. De afstand van deze UCI-koers bedraagt 74 kilometer, met start om 11.45 uur.

Aangeboden door onze partners