Voetbal 1ste nationale KVK Ninove

Menco Deryck blijft net als buurman Alan Haydock bij KVK Ninove: “De as van de ploeg voor volgend seizoen staat al op poten”

Menco Deryck (links) en KVK Ninove zitten weer in een betere periode: “Vaak deden details ons de das om, maar we bleven hard werken en dat loont.”© Gregory Van Gansen

Wim Redant

Menco Deryck aarzelde niet om in het spoor van coach Alan Haydock zijn verbintenis te verlengen op de Klopperswaar na het overlijden van voorzitter Patrick De Doncker met een kleiner budget wordt gewerkt, waardoor iedereen water bij de wijn moet doen. “Ik werk samen met mijn vrouw als zelfstandige in de voedingssector, wat betekent dat we flink wat uren kloppen met een job die niet enkel tijd maar ook energie vergt. KVK Ninove blijft voor mij de ideale club. Het is een warme club, ligt in de buurt en straalt naar volgend seizoen toe toch weer ambitie uit. Ik woon in Lembeek in dezelfde straat als de coach, die ondanks de opgedoken problemen ook meteen aangaf met Ninove te willen doorgaan. We zijn dan wel buren, maar we carpoolen nooit samen naar de training of de wedstrijd. Dat zou een beetje vreemd overkomen bij de ploegmaats”, knipoogt de flankaanvaller, die dit seizoen ook wel op positie tien wordt uitgespeeld.

Deryck nam vorige week het voortouw op de Kloppers waar Rupel Boom werd gevloerd via de winnende treffer van Olivier Romero. “We boekten een verdiende overwinning. Rupel Boom versierde nauwelijks kansen en kon in feite slechts één keer echt dreigen toen het een strafschop in geschenkverpakking kreeg. Gelukkig pareerde onze doelman Kevin Van Den Noortgaete de penalty waardoor gerechtigheid geschiedde. We domineerden de wedstrijd en toonden ons negentig minuten lang de betere ploeg. We treffen nu de tegenstrevers die we aankunnen. We klopten met de Young Reds de beloften van Antwerp, namen de maat van Rupel Boom en proberen de lijn door te trekken in Charleroi, waar we ook de jonge Carolo’s onder bedwang moeten kunnen houden. We wonnen ook al de heenwedstrijd en proberen dat over te doen, al wacht ons ginds een bijzonder slechte grasmat waarop combineren niet zo evident wordt.

Rollercoaster

Het tij lijkt gekeerd na de pijnlijke thuisnederlagen tegen Hoogstraten, Dessel en Mandel United. “Vaak deden details ons de das om, maar we bleven hard werken en dat loont. Emotioneel en mentaal verzeilden we op een rollercoaster met het overlijden van de voorzitter, slechte resultaten en het niet aanvragen van de licentie. We pikten de draad intussen opnieuw op. Niemand wil trouwens een degradatie op zijn cv. We laten de armen niet hangen en proberen als postuum eerbetoon aan Patrick De Doncker het behoud af te dwingen. Zaterdag kunnen we al haasje over springen met Charleroi U23 indien we ginds de volle buit veroveren. De sfeer in de groep zit goed en voor volgend seizoen staat de as van de ploeg al op poten. Dat schenkt vertrouwen.”

Aangeboden door onze partners