Wielrennen

Robbe De Ryck neemt dit seizoen meermaals de handschoen op tegen de profs: “Ik wil vooral kijken en ervaring opdoen”

Robbe De Ryck. “Zondag zal het vooral vechten tegen de wind worden en proberen deel uit te maken van de voorste waaiers.”

Hij blijft maar gaan. Robbe De Ryck heeft er al een druk programma opzitten, maar de stagiair van rijdt dit weekend weer twee koersen. Na Gent-Wevelgem, waar hij wel bij de beloften gaat, kan de 22-jarige coureur uit Tielt-Winge wel even stoom aflaten.

Ief Vertommen

“De laatste vier weekends heb ik telkens twee keer gekoerst”, zegt De Ryck. “Ook dit weekend is het dus van dat. Zaterdag sta ik in het Nederlandse Koewacht aan de start van de Wim Hendrickx Trofee, die in aanmerking komt voor de Road Series. Een dag later volgt dan Gent-Wevelgem voor beloften.”

Drukke weken dus voor De Ryck en het is nu niet dat de renner van Materiel-Velo.com vaak kleinere koersen rijdt. “In Brussel-Opwijk en de GP Samyn (1.1), waar ik wel met de profs reed, voelden de benen niet al te fris aan, maar in de Omloop van het Waasland bijvoorbeeld liep het wel gesmeerd. Daar maakte ik deel uit van de eerste waaier, maar op vierhonderd meter van de streep kwam ik jammer genoeg ten val. Ook in de GP Monsere was ik top. Die lijn hoop ik nu te kunnen doortrekken. Zondag zal het vooral vechten tegen de wind worden en proberen deel uit te maken van de voorste waaiers.”

Ronde van België

De Ryck maakt vanaf dit seizoen deel uit van een continentaal team, wat ervoor zorgt dat hij veel profkoersen op zijn bord krijgt. “Ik denk dat ik in hooguit een tiental wedstrijden in mijn eigen categorie zal te bewonderen zijn. In de eerste helft van vorig seizoen zag het er anders niet naar uit dat het in deze richting zou evolueren. Ik kreeg hommeles bij mijn toenmalige ploeg en informeerde bij het Amerikaanse Speed United of ik bij hen niet als stagiair aan de slag zou kunnen. Wist ik veel dat zoiets pas kan vanaf 1 augustus. Net toen ik mijn verzoek allang was vergeten, kreeg ik op 2 juli, de dag van de Omloop Het Nieuwsblad, totaal onverwacht nog een seintje dat mijn vraag werd ingewilligd. Met het oog op mijn toekomst wordt het de komende tijd vooral belangrijk van te leren en te kijken. Na dit weekend neem ik even gas terug om vanaf mei er weer vol voor te gaan. Vooral naar de Ronde van België in juni kijk ik reikhalzend uit. Mentaal ben ik er helemaal klaar voor.”

Aangeboden door onze partners