Volleybal  Nationaal 2A Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas

In zijn laatste weken als volleyballer wil Jesse Illegems de kers op de taart zetten met Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas: “Graag stoppen op hoogtepunt met titel en beker”

“Toch is het opletten geblazen voor de fusieploeg”, waarschuwt Jesse Illegems voor komende tegenstander Aalter Pervol Ruiselede.© Erik Westerlinck

Stekene -

Na de overwinning tegen achtervolger Balti Kortrijk en het onverwachte puntenverlies van Knack Roeselare B staan de mannen van Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas plots steviger aan de leiding. Het team van Jiri Vermeulen vangt met vier punten voorsprong de laatste drie wedstrijden aan. Zaterdag komt hekkensluiter Aalter Pervol Ruiselede op bezoek in de Sportstek.

Dirk Van Bruysel

“Toch is het opletten geblazen voor de fusieploeg”, waarschuwt Jesse Illegems. “Op papier mag het niet fout gaan, maar alle matchen moeten gespeeld worden. We zijn er nog lang niet. Met een uitje naar Zedelgem, een ploeg die ons in de heenronde versloeg, en de slotmatch thuis tegen Doornik krijgen we nog twee kuitenbijters te verwerken. Dat het vorige week deugd deed om Balti Kortrijk te kloppen is een feit. De Kortrijkzanen hebben hun ambities nooit onder stoelen of banken gestoken. We kenden het belang van die wedstrijd en hadden ons extra voorbereid. We stonden met gezonde stress aan de opslag. De eerste twee sets waren trouwens enorm spannend. Kortrijk startte sterk, maar wij remonteerden hen al snel en groeiden in de match. Op de belangrijke momenten hielden wij het hoofd net wat koeler en konden we toeslaan.”

“Dat we dankzij deze overwinning en het verlies van Roeselare B bij Hofstade-Zemst nu vier punten voorstaan, maakt het allemaal nog mooier”, glimlacht Illegems. “Bovendien kunnen we ons nu, met nog drie matchen te gaan, ons al een misstap veroorloven. Voor de competitie hebben we de titel als doel zeker niet uitgesproken. We hielden het bij de top drie, maar staan nu afgetekend op de eerste plaats. Nu mogen we inderdaad verder denken.”

Tijd voor andere dingen

“Of iedereen klaar is om de stap naar eerste nationale te zetten? De ploeg wil ervoor gaan, maar ik niet”, aldus Illegems. “Ik ben aan mijn laatste jaar bezig. Dit is een persoonlijke beslissing, maar na dit seizoen is het volleybal gedaan voor mij. Ik wil wat meer tijd in andere dingen steken. Ik kan me niet meer motiveren om al mijn tijd in het volleybal te steken. Of dat betekent dat ik op een lager niveau aan de slag ga? Die kans bestaat, maar daar ben ik niet mee bezig. Nu wil ik eerst de titel en promotie afdwingen met Vamos en ook de Trofee Walraeve nog eens winnen. Die doelstellingen bereiken zou een mooie afsluiter van mijn carrière zijn”, besluit de Temsenaar.

Aangeboden door onze partners