Architect aangesteld voor metamorfose historisch centrum

Zo zou het Dapperheidsplein er in de toekomst kunnen uitzien.© Atelier Horizon

Anderlecht -

De gemeente Anderlecht heeft het architectenbureau Atelier Horizon geselecteerd om het historische centrum van de gemeente opnieuw vorm te geven.

Amaury Michaux

Het Dapperheidsplein krijgt daardoor een metamorfose. Het plein zal na de renovatie uit drie delen bestaan: het plein zelf, een parkgebied en een parkplein dat de eerste twee met elkaar verbindt. Nu het architectenbureau is geselecteerd, zal er een participatiefase starten met de bewoners.

“We vinden het belangrijk om de burgers te betrekken bij het besluitvormingsproces”, klinkt het bij Susanne Müller-Hübsch (Groen), schepen van Openbare Werken en Mobiliteit.

Groener

“Het centrum van de gemeente zal aangenamer en groener worden, terwijl de oorspronkelijke functie als ontmoetingsplaats behouden blijft en er traditionele evenementen zoals de jaarmarkt kunnen blijven plaatsvinden.”

“Ons doel is om het dagelijkse leven van de Anderlechtenaren te verbeteren, wat inhoudt dat de openbare ruimte aangenamer, toegankelijker en opnieuw een volwaardige ontmoetingsplaats moet worden”, besluit burgemeester Fabrice Cumps (PS).

Aangeboden door onze partners