Voetbal  2de Provinciale B KVV Laarne-Kalken - KSV Geraardsbergen

KVV Laarne-Kalken tracht in het spoor van de leider te blijven terwijl KSV Geraardsbergen vrije val een halt wil toeroepen

KVV Laarne-Kalken-coach Wesley Van Audenaerde houdt de voeten op de grond: “Er blijven nog steeds vijftien punten te verdienen en we gaan het vel van de beer niet verkopen vooraleer hij geschoten is.”© Geert De Rycke

Laarne -

Met nog vijf speeldagen voor de boeg mengt KVV Laarne-Kalken zich meer dan ooit in het titeldebat. Zondag krijgt de promovendus het bezoek van KSV Geraardsbergen, dat na een nul op negen uit titelkoers werd geslagen en zich nog moet reppen voor een eindrondeticket.

Wim Redant

Coach Wesley Van Audenaerde hield de druk bij Laarne-Kalken de voorbije maanden steevast af door zich als promovendus in de rol van underdog te manoeuvreren. Inmiddels naderde Laarne-Kalken tot op drie punten van leider Standaard Denderleeuw nadat het onderlinge duel met de gedoodverfde titelfavoriet werd gewonnen. “Denderleeuw ging verrassend de boot in op Houtem, al is dat best een gevaarlijke tegenstrever die in een goede dag iedereen kan kloppen”, zegt Van Audenaerde. “Zelf hadden we het knap lastig op bezoek bij Osta Meerbeke, een technisch sterke ploeg met een handvol spelers die ook aan het werk zijn in het Futsal. Meerbeke toonde zich een balvaste ploeg die veel druk naar voren zette. Het is een ploeg die onder haar waarde staat gerangschikt. We kwamen vanop de stip op voorsprong via Lowiek Pauwels en de buit leek binnen toen Glenn Van Rijsselberghe de score verdubbelde, maar na een tegentreffer moesten we nog vol aan de bak.”

Zondag wacht Wesley Van Audenaerde een nieuwe topper met de komst van Geraardsbergen. “We houden rekening met de kwaliteiten van Geraardsbergen. We missen ook de geschorste Van Rijsselberghe. Ik weet niet met welke ingesteldheid Geraardsbergen na een nul op negen op bezoek komt. We verloren in oktober met 4-1 in Geraardsbergen, dat ons toen met hun snelheid geweldig pijn deed. We amuseren ons gewoon en zien wel waar het schip strandt. We staan er riant voor met het oog op de eindronde, maar hopelijk is dat ook zondagavond nog zo. Er blijven nog steeds vijftien punten te verdienen en we gaan het vel van de beer niet verkopen vooraleer hij geschoten is.”

Geen felicitaties, wel een goed resultaat

De Geraardsbergse coach Kevin Franck trekt zonder de geschorste Klaas Dillens naar Laarne-Kalken, maar recupereert wel Robin Dujardin. “We kennen elk seizoen wel eens een dip, maar nu worden we op een bijzonder slecht moment geconfronteerd met een nul op negen”, vertelt Franck. “Zo evolueerden we van de rol van titelkandidaat naar die van scherprechter in de titelstrijd. Op Denderleeuw kregen we vele schouderklopjes voor de fraaie repliek, maar er prijkten 3-0-cijfers op het scorebord. Zondag hoef ik geen felicitaties over het geboden spel, maar wil ik graag met een goed resultaat huiswaarts. Tegen Edeboys hadden we de scheve situatie in de slotfase nog kunnen rechtzetten met een tikje geluk, maar dat ontbrak.”

Aangeboden door onze partners