Voetbal 3de provinciale C FC Velzeke

Lennert De Saveur en FC Velzeke staan voor cruciale weken: “We hebben ons lot in eigen handen”

De slechte seizoenstart speelde Lennert De Saveur en FC Velzeke parten: “Dit seizoen begonnen we met 2 op 27. De opgelopen achterstand wegwerken wordt dan heel moeilijk en dat is gebleken.”© Geert De Rycke

Zottegem -

Bijltjesdag vorige week in derde provinciale C. Leider VV Volkegem verloor in Everbeek (3-2). Op hetzelfde moment ging runner-up VV Horebeke kopje-onder in Velzeke (1-0). Volkegem behoudt met nog vijf wedstrijden te spelen een voorsprong van acht punten op Horebeke. Onderin boeit de degradatiestrijd.

Freddy De Geest

SV Everbeek en FC Velzeke boekten vorige week een even deugddoende als noodzakelijke overwinning. Velzeke kende een rampzalig seizoenbegin en voerde na de nederlaag tegen Eendracht Elene-Grotenberge B een trainerswissel door. Joachim Van De Velde nam over van Manolito Fiers. “De mindere start had ook te maken met blessurelast. Een slechte competitiestart draag je voor de rest van het seizoen mee. Kunnen winnen van Horebeke bezorgt de spelersgroep een boost. Toen we vernamen dat Everbeek de leider had geklopt, won onze driepunter nog aan waarde. Hadden we niet gewonnen, dan zaten we nu met een serieus probleem”, zegt Lennert De Saveur (23), die aan zijn tweede seizoen bij FC Velzeke bezig is en op wandelafstand van het terrein woont.

In de voorbeschouwingen voor dit seizoen werd Velzeke bij de subtoppers gerekend, maar die hoge verwachtingen kon het niet inlossen. “We zijn op de goede weg en proberen er nog een mooi seizoenslot van te maken. Rode lantaarn Wilskracht Idegem gaan we zeker niet onderschatten. Ik zag hun gewonnen wedstrijd tegen RR Breivelde-Zottegem (2-1). Thuis tonen ze zich van een andere gedaante en daar moeten we op voorbereid zijn. Na die wedstrijd hebben we in twee thuiswedstrijden tegen RR Breivelde-Zottegem en KFC Petegem-Aan-Schelde kansen om door te schuiven naar de veilige middenmoot. De slotwedstrijden zijn op FC Kluisbergen en thuis tegen Everbeek. Ik hoop dat tegen die tijd de teerlingen in de degradatiestrijd al geworpen zijn.”

Puntentotaal opkrikken

Velzeke behoudt, op een paar vertrekkers na, de volledige kern en die wordt aangevuld met enkele nieuwkomers. “We spelen bijna altijd in een 4-3-3-opstelling, maar onder Joachim Van De Velde wordt er tijdens de wedstrijd weleens gewisseld van spelsysteem en dat werpt vruchten af. In het seizoenslot moeten we de basis leggen voor volgend seizoen. Dit seizoen begonnen we met 2 op 27. De opgelopen achterstand wegwerken wordt dan heel moeilijk en dat is gebleken. Tegen de toppers Volkegem en Horebeke mikten we op vier op zes, maar het bleef bij de overwinning tegen Horebeke. Tegen gelijkgestemde ploegen moeten we het puntentotaal kunnen opkrikken. Brian Taildeman, die het vorige week voortreffelijk deed, vervangt opnieuw de geblesseerde Senne Schokkaert.”

Aangeboden door onze partners