Zemst neemt deel aan kampioenschap Tegelwippen en start ontharding van parking De Regenboog

De technische dienst is al met de ontharding gestart.© if

Zemst -

Tot 31 oktober 2023 vindt het eerste Vlaams Kampioenschap Tegelwippen plaats. De bedoeling is dat steden en gemeenten zoveel mogelijk tegels uitbreken en vervangen door groen.

Juliaan Deleebeeck

“Ontharden brengt allerlei voordelen voor de natuur”, licht schepen van Milieu Joeri Van den Brande (Groen) toe. “Meer bloemen, bomen en tegeltuintjes maken de omgeving klimaatbestendiger, aantrekkelijker voor dieren en insecten en koeler op warme dagen. Bovendien oogt het veel mooier.”

De gemeente heeft verschillende onthardingsprojecten lopen. Het kruispunt van de Rubenslaan met de Damstraat is al uitgevoerd. In de Stationsstraat worden drie parkeervakken met groen beplant en de parking van de gemeenteschool De Regenboog wordt ook groen ingekleurd.

Score aandikken

Ook inwoners die op hun eigendom tegels uitbreken kunnen de score aandikken en laten registreren voor het Vlaams Kampioenschap

Greta Lauwers (VLAM), schepen van Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, licht toe: “We willen onze open ruimte opwaarderen en uitbreiden. Ontharding speelt daar een belangrijke rol in want hemelwater vindt zo beter zijn weg in de bodem en groen krijgt meer ruimte. We rekenen daarbij ook op de initiatieven van inwoners om de verharding op hun private eigendom te herzien.“

Aangeboden door onze partners