Basketbal 1ste Provinciale United Ninove

Met het oog op promotie wil Wout Vandervoort met Ninove nog wat opschuiven in het klassement: “We kunnen iedereen kloppen”

Wout Vandervoort (op archiefbeeld).© Gregory Van Gansen

Ninove -

Wout Vandervoort (25) korfde tegen Ronse-Kluisbergen 23 punten en hielp United Ninove aan een 77-62-zege. Samen met zijn broers Dries en Bart is hij vastberaden om door te stoten naar landelijke.

Wim Redant

De shooting guard uit Zandbergen heeft de wind in de zeilen. “Tegen Ronse-Kluisbergen werkte ik aan een hoog percentage af en ik werd dan ook goed bediend door de maats”, vertelt Wout Vandervoort. “De week voordien tekende ik ook al voor 29 punten op bezoek bij Panters Baasrode B, een piepjonge ploeg die op de degradatie afstevent. Ninove zit in een goede flow, maar dat was ook nodig om onze plaats in de play-offs veilig te stellen. In de voorbije twee matchen sloegen we telkens meteen een kloof, maar lieten we de tegenstrever opnieuw in de wedstrijd komen. Op Baasrode liepen we twintig punten uit, maar we stonden bij aanvang van de slotminuut één punt in het krijt. Tegen Ronse-Kluisbergen openden we met een 17-0-tussenspurt, maar bij 35-34 dienden we opnieuw van vooraf aan te starten. Uiteindelijk trokken we telkens aan het langste eind via een sterke ploegprestatie.”

Thuisvoordeel

Dit weekend staan met Bavi Gent en Laarne de nummers één en twee tegenover elkaar, terwijl met Gent-Oost Eagles en Ninove de nummers vier en drie elkaar kruisen. “We trekken ook nog naar Bavi Gent en treffen ook Laarne nog wat betekent dat we nog een zware kalender voor de boeg hebben, maar tegelijkertijd ons lot wel nog in eigen handen hebben in de strijd voor de leidersplaats. We staan derde, maar willen graag nog opschuiven met het oog op het thuisvoordeel in de play-offs die volgens de formule van een best of three worden gespeeld. We zijn alvast van niemand bang. We kunnen iedereen kloppen in onze reeks. Indien we Bavi en Laarne in de reguliere competitie verslaan, zou dat ook een mentaal voordeel opleveren. We moeten het nu wel rooien zonder onze pointguard Toon Tordeur en onze center Merlin Ngalula, die met knieblessures kampen, maar zij worden klaargestoomd voor de play-offs.”

Wout Vandervoort runde een slagerij, maar gooit het nu over een andere boeg. “Het was financieel onmogelijk geworden om de koeltoog dag en nacht draaiende te houden. Ik trek nu naar het slachthuis van Anderlecht, waar halal wordt geslacht en daar is veel vraag naar in de regio Ninove-Geraardsbergen-Brakel.”

 

Aangeboden door onze partners