Voetbal 1ste provinciale KSK Vlaamse Ardennen

Ondanks een achtste plaats kijkt KSK Vlaamse Ardennen eerder naar beneden dan naar boven: “Meer met het behoud bezig dan met de eindronde”

Carl Deviaene blikt toch al even vooruit: “In de strijd om de eindrondetickets treffen we in het slot nog rechtstreekse concurrenten.”© Geert De Rycke

KSK Vlaamse Ardennen blijft met straatlengten voorsprong de meest wispelturige ploeg van de reeks. Tegen het puntenloze SKN Sint-Niklaas won het met moeite met 2-3. Een week later tekende de ploeg van coach Carl Deviaene voor stuntwerk in de schaduw van de Freethiel tegen KSK Beveren (1-3). Zaterdag meldt er zich in Ronse opnieuw een Waaslandse tegenstrever. HRS Haasdonk won in de heenronde met 3-2.

Freddy De Geest

Na drie overwinningen op rij heeft Vlaamse Ardennen zich in de linkerkolom genesteld. Vooral de stuntzege in Beveren springt in het oog. “We speelden niet op het hoofdterrein, maar op terrein 7 en dat was vooral voor de supporters jammer”, zegt coach Deviaene. “Net als in de heenronde toonden de Beverense supporters zich van hun slechtste zijde. Opnieuw waren er vechtpartijen. Wij wonnen verdiend na een heel goede wedstrijd waarin we deze keer wel efficiënt met de kansen omsprongen. Vorige week was dat in Sint-Niklaas niet het geval. Op de valreep konden we er puntenverlies vermijden. Ik ben er overigens van overtuigd dat Sint-Niklaas nog de nul van het bord zal vegen. Die ploeg wint aan stabiliteit”, zegt Deviaene, die naar volgend seizoen toe nog mikt op een aanvallende opportuniteit.

“Zo snel mogelijk de veilige haven bereiken, is onze topprioriteit”, verrast Deviaene. “We houden in de gaten wat er in de derde afdeling gebeurt. KVE Drongen en Eendracht Aalter zitten er in de gevarenzone en dus kunnen we beter geen risico’s nemen. Vanaf het ogenblik dat we mathematische zekerheid hebben over het behoud kunnen we de focus verleggen naar een eventuele eindronde. Wat die eindronde betreft, is er nog veel onduidelijkheid. Wat met de ploegen die geen licentie hebben aangevraagd? Tegen Haasdonk proberen we de positieve lijn door te trekken. Na een stunt lieten we het de week erna vaak afweten. Om dat te vermijden, hebben we deze week stevig getraind. De teugels vieren is er nog niet bij.”

Van Den Berghe

Vlaamse Ardennen nam van het failliete SV Anzegem verdediger Ken Van Den Berghe over en dat is een voltreffer. “Sinds Ken in de ploeg staat, verloren we nog niet. Haasdonk is een technisch vaardige ploeg met snelle spitsen. Net als wij zijn ze ook geen toonbeeld van regelmaat. Buitenshuis pakten ze tien van de vijfendertig verzamelde punten. Vorige week verloren ze de Wase derby van Svelta Melsele (0-3). Een week vroeger wonnen ze met het kleinste verschil in Kleit (0-1). Wispelturigheid is een handelsmerk dat we delen. Zaterdagavond winnen, betekent dat we de kaap van de veertig punten ronden. In de strijd om de eindrondetickets treffen we in het slot nog rechtstreekse concurrenten.”

Aangeboden door onze partners