Fransman Guerin laat Bingoal WB juichen na solo in Internationale Wielerweek Coppi - Bartali

© Twitter Bingoal WB

De Fransman Alexis Guerin van het Belgische Bingoal WB heeft vrijdag de vierde etappe gewonnen van de Internationale Wielerweek Coppi - Bartali, een Italiaanse rittenkoers van het UCI-niveau 2.1. Soudal Quick-Step behoudt de leiderstrui dankzij de Zwitser Mauro Schmid.

Bron: BELGA

Ook op dag vier kreeg het peloton van de Internationale Wielerweek Coppi - Bartali veel hellingen voor de wielen. In de 159 kilometer lange etappe met start en aankomst in Fiorano Modenese ontstond een ruime vlucht van zeventien renners, met daarin onder meer de winnaar van de openingsetappe, de Fransman Rémi Cavagna (Soudal-Quick Step).

Uiteindelijk werd de volledige vroege vlucht weer ingerekend, op één renner na: de dertigjarige Guérin, nieuw bij Bingoal WB, weerstond aan de druk van de klassementsrenners. Op de streep had hij nog drie seconden voorsprong op de eerste achtervolgende groep, waarbij leider Schmid de sprint voor de tweede plaats won voor de Brit James Shaw en drie anderen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Internationale Wielerweek Coppi - Bartali eindigt zaterdag met een vlakke tijdrit van 18,6 kilometer in Carpi.

Aangeboden door onze partners