240 kinderen zamelen geld in voor slachtoffers van aardbeving in Turkije en Syrië: “De ramp leeft onder de kinderen”

De kinderen overhandigden vrijdag een cheque aan de vrijwilligers van de moskee.© pvs

Temse -

De 240 kinderen van basisschool De Klimroos en leefschool De Wijsneus uit Temse zamelden 2.854 euro in voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

Pieter Van Hecke

De kinderen verzamelden het geld met de organisatie van een sponsortocht. “We hebben een multiculturele school, waar de ramp in Turkije en Syrië enorm leeft. Dat was de aanleiding om een inzamelingsactie te organiseren”, vertelt juf Manuella.

Vrijdag wandelden de 240 kinderen onder begeleiding van de politie van hun school naar de moskee van de Turks Socio-Culturele Vereniging van Temse. Daar overhandigden ze de cheque van 2.854 euro aan de vrijwilligers. “Het is belangrijk dat ze weten waar hun centjes naartoe gaan. We wilden hen laten merken dat alle beetjes helpen”, vertelt de juf. “Het was een succes. Alle kinderen waren enthousiast en heel begaan.”

Als afsluiter na de lange wandeling kreeg iedereen een drankje en een zakje chips aangeboden door vrijwilligers van de moskee. “We zijn enorm dankbaar. Wij gaan ervoor zorgen dat het geld bij de juiste Turkse en Syrische instanties terechtkomt”, vertelt vrijwilliger Boz Fatih.

Aangeboden door onze partners