CD&V en Vooruit trekken in 2024 samen naar de kiezer als Team Burgemeester: “Traditionele partijen spreken op lokaal vlak niet meer aan”

CD&V en Vooruit trekken in oktober 2024 in Asse samen naar de kiezer als Team Burgemeester.© mvl

Asse -

De lokale afdelingen van CD&V en Vooruit in Asse trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024 samen naar de kiezer onder de naam Team Burgemeester. Ook andere burgers en partijen zijn nog welkom.

Matthias Vanhamme

CD&V vormt in Asse momenteel nog een meerderheid met N-VA en is van plan om de rit samen uit te doen. Maar toch lonken de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 al en om in een zo sterk mogelijke positie naar de kiezer te kunnen trekken, werden de afgelopen weken al enkele dingen afgetast.

“De opkomstplicht valt weg en dus zal het belangrijk zijn om kiezers te motiveren om te gaan stemmen. Daarom kiezen we voor een open, lokale beweging samen met Vooruit”, klinkt het bij CD&V-voorzitter Stef Stiers.

Andere manier

Dat zal gebeuren onder de naam Team Burgemeester. “Naast leden van CD&V en Vooruit zijn ook andere partijen en individuele personen welkom die zich achter onze visie scharen en die met frisse ideeën de lokale problemen willen aanpakken”, zegt Stef Stiers.

De nieuwe beweging wil zich in het centrum manifesteren. “Het is duidelijk dat steeds meer mensen een afkeer hebben van de klassieke politiek. Dat maakt het aantrekken van bekwaam politiek personeel moeilijker. Maar net op lokaal vlak, in de Dorpsstraat, kan je het verschil maken”, zegt burgemeester Koen Van Elsen (CD&V). “We willen op lokaal niveau op een andere manier aan politiek doen dan op nationaal of Vlaams niveau.”

Eerst aan zet

Door in te stappen in de beweging van Team Burgemeester kan Vooruit in Asse weer boven water komen. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen haalde Vooruit slechts 4,6 procent van de stemmen en heeft ze dus nu geen verkozenen in de gemeenteraad. “CD&V was voor ons de beste partner, de visie van de andere partijen ligt ons minder”, klinkt het bij Ronny Raes van Vooruit.

Bij CD&V beseffen ze dan weer dat hun partijnaam zeker op nationaal vlak niet sexy meer is. “De traditionele partijen spreken minder aan lokaal. Daarom kiezen we voor een brede beweging waar iedereen welkom is met frisse, constructieve ideeën”, klinkt het nog bij CD&V.

Door hun plannen nu al op tafel te gooien, hoopt Team Burgemeester nog enkele figuren naar hun beweging te lokken. Dat kan belangrijk worden voor na de gemeenteraadsverkiezingen. De grootste partij krijgt namelijk initiatiefrecht om een bestuursmeerderheid te vormen en de burgemeester te leveren. Over de lijstvorming en of huidig burgemeester Koen Van Elsen de uitgesproken kopman wordt, werd nog niets beslist.

Aangeboden door onze partners