Voetbal 3de afdeling VV B Kampenhout

Brian Roekens wil met Kampenhout pandoering van tegen Diest zo snel mogelijk vergeten: “Met ietsje meer efficiëntie vooraan komt het zeker in orde”

Brian Roekens. “Termien is een goede ploeg, maar thuis kunnen we net dat tikkeltje extra.”© Mpics

Na een hoopgevende vijf op negen was het vorig weekend terug naar af voor Sporting Kampenhout. Na de 6-0-pandoering in Diest wil aanvaller Brian Roekens de knop omdraaien. Termien, toch de vierde uit het klassement, moet voor eigen volk het kind van de rekening worden.

Stefan Van De Weyer

“We willen die offday in Diest zo snel mogelijk van ons af voetballen”, zegt Roekens. “We kwamen te snel op een 1-0-achterstand en deelden daarna enkele geschenken uit. Na de rust hebben we het nog geprobeerd met de inbreng van verschillende jonge spelers, maar het mocht niet zijn. De analyse van wat verkeerd liep, moest er zeker komen, maar laten we het toch vooral zo snel mogelijk vergeten. Op zich zitten we in dezelfde situatie als buur Olympia Wijgmaal. We brengen allebei goed voetbal, maar scoren soms te moeilijk en slikken te makkelijk vermijdbare goals.”

Voor eigen volk wil Roekens zondag tegen Termien de rug rechten. “In de heenronde gingen we 2-2 gelijkspelen op Termien. Na tien minuten scoorde ik toen vanop de strafschopstip de 0-1. Jammer genoeg viel ik in diezelfde wedstrijd ook uit met een spierscheur in het bovenbeen waar ik lang mee aan de kant heb gestaan. Termien is een goede ploeg, maar thuis kunnen we net dat tikkeltje extra. Dat hebben we al meermaals bewezen, ook al door leider Wezel Sport te verslaan. We moeten blijven voetballen, onze mogelijkheden benutten en vooral werken voor elkaar. Mits een beetje meer efficiëntie vooraan en de wil om te winnen komt het zeker in orde”, aldus Roekens, die aan vijf competitiedoelpunten zit. De twintiger miste dit seizoen ongeveer tien duels door blessure en kwam nog maar zeven keer aan de aftrap.

Aangeboden door onze partners