Vliegverkeer in Frankrijk zeker tot en met woensdag verstoord door protesten tegen pensioenhervorming

© REUTERS

Ook de komende dagen, en minstens tot woensdag, zullen er verstoringen zijn van het vliegverkeer van en naar verschillende Franse luchthavens, waaronder de Parijse luchthaven Orly. Dat heeft te maken met een staking van luchtverkeersleiders, in het kader van het grootschalige protest tegen de pensioenhervorming in Frankrijk.

Bron: BELGA

De luchtvaartautoriteit moest de voorbije dagen al met de regelmaat van de klok luchtvaartmaatschappijen vragen om een deel van hun geplande vluchten op bepaalde luchthavens te schrappen. Dat is nodig om het vluchtschema aan te passen aan het aantal aanwezige luchtverkeersleiders en om nog grotere problemen te vermijden. 

Ook de komende dagen moet er worden geschrapt in het vliegverkeer. Zo is gevraagd om zaterdag vijftien procent van de vluchten te annuleren op Orly, de tweede luchthaven van Frankrijk op basis van het aantal passagiers. Op de luchthavens van Marseille-Provence, Bordeaux-Mérignac en Lyon-Saint-Exupéry moet telkens een op de vijf vluchten geannuleerd worden.

De drie regionale luchthavens kennen zondag een gelijkaardige inperking van het vluchtschema, terwijl op Orly dan zelfs een derde van de vluchten moet worden geschrapt. Van maandag tot en met woensdag zijn er nog verstoringen, met bijvoorbeeld op Orly telkens een vijfde minder vluchten.

Voor dinsdag is er in Frankrijk een nieuwe nationale actiedag tegen de pensioenhervorming aangekondigd.

Aangeboden door onze partners