Oefeninterland van Jonge Duivels overschaduwd door donkerrode kaart na aanslag op Largie Ramazani

De Belgische voetbalbeloften hebben vrijdag in een oefeninterland 0-0 gelijkgespeeld tegen Tsjechië.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

De Belgen speelden de laatste twintig minuten tegen tien Tsjechen. De Tsjechische kapitein Filip Kaloc, middenvelder van Banik Ostrava, kreeg na 68 minuten een rode kaart voor een tackle langs achteren op de ingevallen Largie Ramazani.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook met een mannetje meer bleek het moeilijk voor de manschappen van coach Jacky Mathijssen om kansen te creëren. 0-0 was de logische einduitslag.

De partij vond plaats in het Spaanse Pinatar, waar de Jonge Duivels een stage afwerken. Maandag volgt nog een tweede vriendschappelijke wedstrijd tegen Japan.

De Belgische beloften bereiden zich voor op het EK U21 van deze zomer in Georgië en Roemenië (9 juni-2 juli). Daar zijn Nederland, gastland Georgië en Portugal de tegenstanders in de groepsfase.

“Een goede les”

“In de eerste helft merkte ik veel intensiteit op”, reageerde Mathijssen na de match. “Deze match was een goede les voor sommige jongens, ook al was het vriendschappelijk. We speelden iets ‘properder’ voetbal, we maakten het spel. Dat is toe te juichen, maar we moeten ook oplossingen vinden en die kunnen ook liggen in duelkracht.”

Beide ploegen kwamen uiteindelijk niet tot scoren. “Na rust speelden we in een andere formatie. We stonden met een mannetje meer op het middenveld, en konden de bal beter bijhouden. Met meer balbezit konden we ook enkele kansjes creëren. Het was misschien iets te weinig, maar in deze fase van de voorbereiding moet je dat accepteren. Ik ben blij dat ik al mijn veldspelers 45 minuten heb kunnen gunnen.”

Mathijssen volgde het duel vanuit de tribunes, assistent Thomas Buffel deelde de richtlijnen uit aan de zijlijn. “Ik doe dat af en toe om beter te kunnen observeren”, legde Mathijssen uit. “Maar het is ook een gebaar naar Thomas toe. Het is voor hem een leermoment in het kader van zijn Pro Licence-cursus. Hij kan deze ervaring meenemen naar de toekomst.”

De Jonge Duivels spelen maandag opnieuw vriendschappelijk tegen Japan.

Aangeboden door onze partners