Wielrennen Elite E3 Saxo Classic in Harelbeke

Yves Lampaert probeert bij Soudal-Quick Step de meubelen te redden in Harelbeke: “Nog niet volledig hersteld van waaiergeweld”

“Een beetje rust inbouwen voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix is op zijn plaats”, puft Lampaert na de E3-prijs.© Belga

Harelbeke -

Yves Lampaert was met zijn zestiende plaats de beste renner van Soudal-Quick Step in de E3 Saxo Classic in Harelbeke. Hij liep op ruim twee minuten van Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar binnen. “De inspanningen van woensdag in de natte Classic Brugge-De Panne zaten nog wat in mijn lijf”, aldus Lampaert.

Michel Vanden Heede

Guillaume Van Keirsbulck probeerde in de beginfase weg te rijden, maar kreeg geen vrijheid. Jelle Wallays viel tijdens de snelle openingsfase. Toen de wedstrijd openbrak in de heuvelzone, waren Yves Lampaert en Sep Vanmarcke de enige thuisrijders die zich enigszins konden weren, maar de tenoren volgen bleek te hoog gegrepen. “Het was een lastige koers”, puft Lampaert. “Twee dagen na het waaierwerk tussen Brugge en De Panne was ik nog niet helemaal hersteld. Mijn benen voelden nog wat zwaar aan. Ik wist dat het een slagveld zou worden. Nadat de strijd was losgebroken, viel het niet meer stil.”

“Zondag teken ik present in Gent-Wevelgem. Met ook Milaan-Sanremo in de benen zal het een bijzonder zware week geweest zijn. Woensdag pas ik dan ook voor Dwars door Vlaanderen in Waregem (waar hij twee keer op de hoogste podiumtrede stond, red.). Een beetje rust inbouwen voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix is op zijn plaats. Normaal gezien zou ik woensdag niet gestart zijn in de Classic Brugge-De Panne, maar door ziekte van een ploegmaat was ik invaller. Mijn derde plaats is uiteindelijk toch mooi meegenomen”, besluit Lampaert.

Vanmarcke hervat sterk

Sep Vanmarcke kwam als zeventiende over de finish. De Anzegemnaar van Israel-Premier Tech gaf zich net als Lampaert voluit in de achtervolging. “Ik voelde me redelijk goed”, stelt hij. “Het was een wijze beslissing om de Classic Brugge-De Panne niet te rijden. Ik voelde me wat ziekjes. Door wat extra rust in te bouwen kwam ik hier fris aan de start. Hoewel ik me na Milaan-Sanremo had beperkt tot losrijden, heb ik niet veel conditieverlies geleden. Ik miste enkel een beetje scherpte. Door ook zondag in Gent-Wevelgem en woensdag in Waregem te koersen, moet ik klaar zijn voor de Ronde en Roubaix.”

Stan Dewulf werd achttiende. De gewezen winnaar van Parijs-Roubaix voor beloften was een van de weinige lichtpunten bij AG2R Citroën.

Aangeboden door onze partners