Voetbal 1ste nationale

Mandel United gaat weer de lokale toer op en gaat volgend seizoen met Angelo Paravizzini in zee als nieuwe coach

Angelo Paravizzini moet Mandel op termijn terug naar eerste nationale helpen;© Bart Vandenbroucke

Mandel United wil het na de nakende degradatie over een andere boeg gooien en streeft meer lokale verankering na. De huidige trainer Mikhail Turi en zijn staf vertrekken na dit seizoen. Angelo Paravizzini wordt op sportief vlak de nieuwe sterke man en moet Mandel op termijn terug naar eerste nationale helpen.

Koen Verdruye

Ondanks een mondelinge overeenkomst neemt Mandel straks afscheid van de Fransman Mikhail Turi en zijn staf. Na twee moeilijke jaren en twee zware overnames streeft Mandel weer naar meer lokale verankering en vond in Angelo Paravizzini een gedreven man uit de streek bereid om de handschoen op te nemen. Paravizzini werkte eerder met succes bij Wingene en Boezinge en moet Mandel nu nieuw leven inblazen. Na zijn vertrek bij Boezinge onderhandelde hij even met KVK Westhoek, maar het wordt dus Mandel. Paravizzini zal fungeren als hoofd van de technische staf en zijn eigen coaches meenemen. Dat deed hij ook bij Wingene en Boezinge. Hij is nu al bezig met de kern te vormen voor volgend seizoen. Het is nu al duidelijk dat het meer om lokale spelers zal gaan.

“De kern moet herkenbaar zijn voor de supporters en de publieke opinie, en ook bestaan uit de eigen jeugd die maximaal kansen moet krijgen om door te breken”, aldus sportief bestuurder Mario David. “Angelo Paravizzini heeft een duidelijke visie en de passie om altijd en overal een resultaat te halen en om de doelstellingen van de club in te vullen.”

Paravizzini tekende voor drie jaar, maar huidig trainer Turi doet wel het seizoen uit. “Na een zeer open en constructief gesprek met Turi is beslist om de samenwerking met hem en zijn staf na dit seizoen te beëindigen”, aldus nog David. “Wij zijn Turi en zijn team zeer dankbaar voor de geleverde prestaties. In zeer moeilijke omstandigheden zijn ze erin geslaagd om een competitieve kern samen te stellen met zeer beperkte middelen. Het hele seizoen werd zeer professioneel gewerkt en getracht om een mirakel te realiseren. Nu dat niet meer mogelijk is, moeten de ambities verder worden bijgesteld. We rekenen er wel op dat Turi en zijn staf alles zullen doen om dit seizoen op een waardige en competitieve manier af te sluiten.”

Aangeboden door onze partners