WEER. Zaterdag wisselvallig, komende dagen vooral maartse buien

© Shutterstock

Er valt zaterdagmiddag nog af en toe een bui, maar in het westen van België is het meestal droog. De opklaringen worden breder tegen het einde van de middag. De maxima liggen tussen 8 graden in de Hoge Ardennen en 12 à 13 graden in de lage gebieden van het land. Er is tijdelijk ook veel wind, met rukwinden van 70 of 80 kilometer per uur, meldt het KMI.

mtmBron: BELGA

Zaterdagavond vallen er nog een paar buien, maar later op de avond en tijdens het eerste deel van de nacht is het op vele plaatsen droog met tijdelijk ook brede opklaringen. Later vannacht trekt de hemel weer dicht en gaat het regenen vanuit Frankrijk. De minima liggen tussen 4 en 7 graden.

Zondag wordt het betrokken met in de voormiddag vrijwel voortdurend regen. In de namiddag zijn er soms ook korte droge periodes en krijgt de neerslag een meer buiig karakter. ’s Avonds wordt het droog vanaf de Nederlandse grens. De maxima liggen tussen 5 en 8 graden.

Maandag wisselen opklaringen en buien elkaar af. In de Ardennen vallen er buien van smeltende sneeuw. De maxima gaan niet hoger dan 2 tot 8 graden. Dinsdag start koud met bijna overal vorst en kans op ijsplekken. Aanvankelijk schijnt de zon soms, maar geleidelijk trekt de hemel dicht. Het blijft wel droog en de maxima klimmen naar 4 tot 9 graden.

Woensdag blijft het betrokken met soms wat regen bij maxima van 10 tot 14 graden. Van donderdag tot zaterdag is het deels tot zwaar bewolkt, met waarschijnlijk nog perioden van regen of enkele buien. De maximumtemperaturen gaan tot 14 graden.

Aangeboden door onze partners