Zlatan Ibrahimovic kreeg geen kans om vete met Romelu Lukaku bij te leggen: “Of we weer vrienden zijn? Ik heb hem niet gezien”

© LightRocket via Getty Images

Voor het eerst sinds de beruchte dag in 2021 stonden Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimovic nog eens samen op een voetbalveld. Twaalf minuten weliswaar, want daarna kreeg de Rode Duivel een welverdiende applausvervanging. Beide rivalen lieten elkaar deze keer met rust, maar na afloop van de partij begaven ze zich niet in elkaars buurt.

mvh, pjcBron: VI

Zlatan en Big Rom kregen het in 2021 tijdens de Milanese derby stevig aan de stok met elkaar. De langharige Zweed daagde de Belg uit waarna ze opeens kop aan kop gingen staan. Ibrahimovic zei naar verluidt: “Ga naar je moeder en doe je voodoo-shit, kleine ezel”. Blijkbaar had Ibra opgevangen dat Lukaku bij Everton ooit een nieuw contract had geweigerd door een boodschap uit Afrika. Een verhaal dat Big Rom altijd ontkende. Het beeld van de twee clashende vedetten was lange tijd een muurschildering nabij San Siro.

Gisteren blikten zowel Lukaku als Ibrahimovic terug op het voorval bij de Zweedse zender TV6 . Lukaku geeft aan geen hard feelings meer te hebben. “Je moet gewoon respect voor elkaar hebben. Wat hij doet op zijn leeftijd. Petje af, chapeau.”

Ibrahimovic daarentegen was zijn norse zelf. “Hij maakt zijn doelpunten, dus natuurlijk is hij blij. Of we weer vrienden zijn? Ik heb hem niet gezien. Wat op het veld gebeurt, blijft op het veld.”

De Zweedse spits blikte verder kort terug op de partij tegen de Rode Duivels. “Wat ik van België vond? België is een sterk team. (cynisch) Dat zouden jullie moeten weten, jullie zijn de journalisten.”Hij zei ook nog iets over zijn goeie vriend Alexis Saelemaekers van bij AC Milan. “We hebben voor, tijdens en na de wedstrijd gebabbeld met mekaar.”

© BELGA

Aangeboden door onze partners