Keanu Reeves scoort met nieuw deel in ‘John Wick’-filmreeks

Een scène uit een van de films.© Lionsgate

Het vierde deel in de succesvolle filmreeks John Wick stevent af op een recordopening. En dat is uiteraard goed nieuws voor hoofdrolspeler Keanu Reeves, die opnieuw een zeer lucratieve filmreeks heeft. Voorheen maakte hij al furore met The matrix.

Tom Vets

Om een idee te geven: John Wick Chapter 4 haalde alleen al vrijdagavond in de Amerikaanse bioscopen 27,8 miljoen euro op. Dat is volgens Amerikaanse media evenveel als het tweede deel in het hele openingsweekend opleverde. Men verwacht dat de film tegen zondagavond op ongeveer 65 miljoen euro uitkomt. Daarmee heeft men zeker de eerste plaats in de box office beet. Voor filmstudio Lionsgate is het de grootste filmhit sinds de coronacrisis.

LEES OOK. Keanu Reeves speelt voor de vierde keer ‘John Wick’, de huurmoordenaar die zijn carrière redde

In het nieuwe deel van de John Wick-franchise neemt huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) het op tegen een nieuwe tegenstander, vertolkt door Bill Skarsgard. De eerste filmdelen waren bij veel filmfanaten in trek vanwege de originele vechtscènes. Langzaam maar zeker blijkt de film ook bij het grote publiek aan te slaan. Dit nieuwe deel is opgedragen aan acteur Lance Reddick, die de rol van Charon speelt. Hij overleed vorige week.

Aangeboden door onze partners