Opzettelijke brandstichting in villa die al jaren staat te verkommeren

VIDEOBRANDRONSE.© Het Nieuwsblad

Ronse -

Een al jaren leegstaande villa langs de Ninoofsteenweg (N48) is zaterdag omstreeks 14 uur beginnen te branden als een toorts. In het vervallen pand werd niemand aangetroffen. Er vielen geen gewonden. De brand werd volgens het parket opzettelijk aangestoken. Het onderzoek naar de dader(s) loopt verder.

Fernand De Vos

Al vier jaar staat het gebouw te verkommeren. Weer en wind hadden er vrij spel door gebroken ramen en deuren. Het ietwat afgelegen leegstaande gebouw trok krakers en dealers aan; plunderaars hadden er de vrije hand. De verlaten plek was ook een doorn in het oog van omwonenden; er was overlast door sluikstorters van groot afval.

Zaterdagnamiddag brak er een felle brand uit, die gelukkig snel werd opgemerkt. De vervallen villa bevindt zich tussen autohandel Mercedes Benz en een groothandel in hout, vlak bij de industriezone Klein Frankrijk.

“Ik zag kort na de middag ineens een witte rookpluim en een een hevige rookontwikkeling. Dus ging ik kijken of er in mijn zaak geen brand was uitgebroken. Maar het vuur woedde in het gebouw naast mijn garage”, vertelt garagehouder Alex Fiers.

De zware brand, die volgens de brandweer ontstond op een kamer vol rommel op de bovenverdieping, heeft het pand grotendeels in de as gelegd. Een team bleef toezien mocht het puin opnieuw beginnen smeulen en de brand heropflakkeren. Er dreigt instortingsgevaar. De plek werd afgesloten met hekken ter beveiliging. (fdv)

Aangeboden door onze partners