WEER. Maartse buien en felle winden

© BELGA

Zondagmiddag blijft het betrokken met perioden van regen of buien, meldt het KMI. Een donderslag is daarbij niet uitgesloten in het zuiden van het land en daar zijn de buien ook vaak feller.

mtmBron: BELGA

De maxima zondag liggen tussen 5 à 6 graden in de Hoge Venen, 8 à 9 graden in het centrum en tot 10 graden in Belgisch Lotharingen. Op het einde van de dag wordt de wind overal noordelijk. Rukwinden zijn mogelijk van 50 tot 60 kilometer per uur en lokaal kan 70 kilometer per uur of meer bereikt worden bezuiden Samber en Maas.

Maandagochtend kunnen de buien eerst nog winters zijn met kans op lokale gladheid. In de Ardennen kan er een centimeter sneeuw vallen en in de Hoge Venen eventueel wat meer. In de loop van de dag krijgen we voorjaarsbuien met regen, stofhagel en soms wat smeltende sneeuw. De maxima schommelen van 2 à 3 graden op de hoogste toppen tot 7 à 8 graden in Vlaanderen bij een matige, aan zee eerst vrij krachtige, noordwestenwind. De rukwinden halen zo’n 50 kilometer per uur en bij de felste buien 60 tot zeer lokaal 70 kilometer per uur.

Dinsdag start koud en vriest het vrijwel overal met kans op lokale ijsplekken. Aanvankelijk schijnt de zon maar geleidelijk neemt de hoge bewolking toe, later gevolgd door middelhoge bewolking. Het blijft echter droog al kan tegen de avond een druppel vallen aan zee. De maxima klimmen naar 4 graden op de Hoge Venen en 9 à 10 graden in het westen bij een matige wind uit zuid.

Woensdag hangen er veel wolken en valt er na de middag wat regen vanaf het westen. Met maxima tot 14 graden wordt het flink zachter.

Aangeboden door onze partners