ABBA-fans mogen geen Afro-pruik dragen tijdens nieuwe show: “Ongepast”

Britse fans die de nieuwe ABBA-show willen bijwonen, mogen geen Afro-pruiken dragen. “Deze pruiken zijn ongepast, cultureel ongevoelig en niet geschikt als verkleedstuk”, zo staat te lezen in een mail gericht aan tickethouders.

Bron: Daily Mail

ABBA staat niet alleen voor aanstekelijke popmuziek, maar ook voor pailletten, wijde pijpen en duizelingwekkend hoge plateauzolen. Om die sfeer van de jaren 70 van de vorige eeuw te recreëren, durven fans zich dan ook al eens te verkleden als ze optredens bijwonen.

Voor de nieuwe ABBA Voyage-shows, waarin hologrammen de grootste hits van de Zweedse band brengen, worden de Britse toeschouwers echter gevraagd om één item te mijden. “Veel van onze gasten zullen in de stemming willen komen door zich te verkleden”, zo staat te lezen in een mail gericht aan tickethouders. “Maar draag alstublieft geen zogenaamde Afro-pruiken. Die zijn ongepast, cultureel ongevoelig en niet geschikt als verkleedstuk. Wie toch zo’n pruik draagt, zal respectvol gevraagd worden om ze te verwijderen of zal de toegang tot de zaal worden ontzegd.”

Aangeboden door onze partners