Gordel palmt dit jaar de hele Druivenstreek in: “Avontuurlijk en uitdagend parcours moet sportievelingen lokken”

De organisatie stelde de Gordel voor met een loopje.© scl

Overijse/Hoeilaart/Bertem/Huldenberg/Tervuren/Beersel -

Fiets- en wandelliefhebbers kunnen dit jaar terecht in de Druivenstreek voor het jaarlijkse sportevenement de Gordel. Dat kondigde de organisatie aan met een bijhorend loopje. “Op 3 september kan iedereen naar hartenlust fietsen en wandelen in de Vlaamse Rand”, zegt minister Ben Weyts (N-VA).

Sam Coremans

Sportievelingen kunnen op 3 september weer hun hart ophalen bij de Gordel. Het sportevenement organiseert jaarlijks de bekende wandel- en fietstochten. De Gordel kiest dit jaar niet voor één gemeente als focusregio, maar voor de hele Druivenstreek. In Overijse komt een grote evenementlocatie en er komen sfeerpunten in Hoeilaart, Bertem, Huldenberg en Tervuren. Ook het provinciedomein van Huizingen speelt, net zoals vorig jaar, een grote rol. (Lees verder onder de foto)

De organisatie, onder wie minister Weyts en gedeputeerde Schevenels.© scl

Dat kondigde de organisatie zaterdag aan met een bijpassend loopje. ”Het is een prachtige streek met veel troeven”, zegt Ben Weyts, minister van Vlaamse Rand. “Naast de bekende formule zijn er de jongste jaren ook steeds meer nieuwigheden. Dit jaar stellen we bijvoorbeeld een trailparcours van twintig kilometer voor, dat avontuurlijke lopers over onverharde paden door heel de streek loodst. Een echte trekpleister voor sportliefhebbers.”

WK Gravel

“Ook de Gordelcross keert dit jaar terug in provinciedomein Huizingen”, zegt Ann Schevenels (Open VLD), gedeputeerde van Vlaams-Brabant. “Die was vorig jaar een enorm succes en nu een vaste waarde in het aanbod. Daarnaast kunnen we ook uitpakken met een gravelparcours van honderd kilometer. Een uitdagende route met meer dan duizend hoogtemeters voor iedereen wie van de nieuwe trend houdt. Het parcours past ook goed bij het aankomende WK Gravel in onze streek.”

De organisatie zet deze editie opnieuw kracht bij de groene boodschap door bomen te planten. “Voor elke persoon die zich registreert voor de Gordel, planten wij een boom”, zegt Weyts. “Er zijn deze legislatuur al 100.000 bomen geplant in de Vlaamse Rand. Daarom verhoogden we die oorspronkelijke ambitie tot 200.000 bomen, waar we met deze actie volop aan bijdragen.”

Aangeboden door onze partners