Al eens je eigen zetel ontworpen? Deense meubelwinkel opent vestiging in Gent

Het personeel van Sofacompany staat je onder meer bij met interieuradvies.© David Van Hecke

Gent -

Op het Koophandelsplein, waar je vroeger de Applewinkel Switch vond, is dit weekend een nieuwe interieurwinkel geopend. Bij Sofacompany kan je onder meer terecht voor – je raadt het nooit – een nieuwe zetel. En wie zijn gading niet vindt, kan er zelfs ter plekke eentje ontwerpen.

Max Dedulle

Het Deense meubelmerk werd zo’n elf jaar geleden opgericht en opent na Antwerpen nu een tweede vestiging in ons land. “Wat ons bijzonder maakt, is dat we alles in eigen beheer doen”, zegt Lisanne Beumer. “We hebben eigen designers in Denemarken en de productie gebeurt in Vietnam. Daar hebben we onze eigen fabriek, zodat goede arbeidsomstandigheden verzekerd zijn.”

De showroom op het Koophandelsplein staat vol met tafeltjes, stoelen en vooral veel zetels. “Klanten kunnen kiezen voor een bestaande zetel uit onze catalogus, of er zelf eentje personaliseren”, zegt Lisanne. “Dat gebeurt in drie stappen: eerst kiezen ze het model, daarna de stof en vervolgens de pootjes. Een veertiental weken later wordt het meubel bij je thuis geleverd. Standaardmodellen komen er sneller aan: die staan twee weken later al in je woonkamer.” (lees verder onder de foto)

Je vindt Sofacompany op het Koophandelsplein, in het pand waar vroeger de Applewinkel Switch zat.© David Van Hecke

Aan de slag

Ook wie de bomen niet meer ziet door het meubelbos, kan bij de Sofacompany terecht. “Mensen komen soms gewoon langs met een foto van hun woonkamer. Wat zou hier het best passen?, vragen ze dan. Geen probleem: er is altijd iemand in de winkel met de nodige vakkennis over interieurontwerp. Samen gaan we aan de slag.”

Qua prijs zit Sofacompany ergens in het middelste segment: je betaalt meer dan bij Ikea, maar lang niet de prijzen van de dure ‘high end’-merken. “Dat is opnieuw een voordeel van alles zelf te doen”, zegt Beumer. “Omdat er minder haltes zijn tussen ons en de klant, kunnen we het betaalbaar houden.”

Sofacompany, Koophandelsplein 30-31.Sofacompany.com

Aangeboden door onze partners