Voetbal 2de provinciale A SK Geluwe - BS Geluveld 3-4

Jason Leuridant bezorgt Geluveld in extremis 3-4-zege in kelderkraker in Geluwe: “Op weg naar het behoud dankzij mijn eerste treffer”

Tom Denorme haalt Julien Declerck onderuit.© Bart Vandenbroucke

SK Geluwe-BS Geluveld stond in het teken van het behoud. Een hoogstaand schouwspel werd het burenduel niet, maar de spanning en de zeven doelpunten maakten veel goed. Na een spannend slot pakte Geluveld drie belangrijke punten en bleef een fel gehavend Geluwe andermaal gefrustreerd en met lege handen achter. “Pech blijft ons achtervolgen.”

Fons Vandewynckele

Na een lange studieronde zonder kansen opende thuisspeler Jawad Dupont de score, maar Julien Declercq maakte meteen gelijk. Vroeg na de pauze liep Geluveld via Tom Donckels en Noah Dumortier uit tot 1-3. Toen even later Tom Denorme zijn tweede geel pakte en Geluwe met tien verder moest, leek de wedstrijd gespeeld. Niet dus, want de ingevallen Kenneth Neve scoorde van op de stip de aansluitingstreffer en Anton Vandamme joeg in de slotminuut de gelijkmaker tegen de netten. Een onverhoopt punt voor een moedig strijdend Geluwe leek in de maak, maar dat was zonder Jason Leuridant gerekend, die net voor affluiten de bezoekers drie kostbare punten bezorgde en de thuisploeg in rouw dompelde.

“Mijn eerste treffer is meteen eentje die goed is goed voor twee belangrijke punten”, lachte de 29-jarige Menenaar. “Het was de eerste keer dat ik mee naar voor trok, en met succes. Na de aansluitingstreffer van Geluwe sloop er onrust in de ploeg en gaven we de wedstrijd uit handen. Gelukkig kon ik met mijn doelpunt puntenverlies vermijden. We zijn nog niet helemaal zeker van het behoud, maar we zijn op de goede weg. Binnen drie weken kijken we hekkensluiter Winkel B in de ogen. Zonder de opdracht te onderschatten, is het een must dat we in die wedstrijd de volle pot pakken.”

Drazen Kukuric (Geluwe): “Dit komt hard aan, maar ik geef niet op”

Geluwe-trainer Drazen Kukuric had er na afloop duidelijk de pest in. “Natuurlijk kwam die late tegengoal hard aan. Toegegeven, in onze positie waren we met een punt ook niet veel opgeschoten, maar het late gelijkspel zou ons toch een mentale boost gegeven. Door deze nederlaag wordt onze situatie er niet beter op, maar ik ben niet iemand die snel de armen laat zakken. Met Dottenijs, Avelgem, Westrozebeke en Zwevegem moeten we nog een moeilijk programma afwerken, maar ik zal alles blijven geven tot het einde en hoop dat mijn spelers mij daarin zullen volgen. En wie weet komen we wel beter uit de verf tegen de betere ploegen.”

Aangeboden door onze partners