Snow Valley ontruimd na verdachte ammoniakgeur op de piste

© GVB

Peer -

Snow Valley in Peer zondag even voor de middag helemaal ontruimd nadat er op de piste een verdachte ammoniakgeur te ruiken was. Oorzaak zou mogelijk een defect in het koelsysteem zijn. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Er is geen gevaar voor de omgeving.

Geert Van Baelen

Zondag rond 11 uur werd de geur waargenomen op de skipiste in Peer. Meteen werden alle aanwezige bezoekers naar buiten gestuurd. De toegang tot het complex is intussen afgesloten met een politielint. Voorlopig mag niemand meer binnen. De brandweer ging met gaspakken controles uitvoeren in het complex om te achterhalen wat er precies aan de hand is.

Rond 12.30 uur kwam het nieuws alles onder controle was. “Op het moment dat het lek werd opgemerkt was een honderdtal mensen op de piste. De ontruiming is rustig verlopen. Er is geen gevaar voor de omgeving. De sportactiviteiten op de andere locaties in de sportzone kunnen gewoon doorgaan. Omdat de hoogste concentratie zich laat opmeten beneden aan de koelinstallatie werd een deel van de parking afgesloten. Mensen mogen enkel hun wagen komen halen”, luidt het. Er raakte niemand gewond.

Afgesloten

Burgemeester Steven Matheï kwam ook ter plaatse. “Er was een technisch probleem op de skipiste Snowboard Valley. Er hing een ammoniakgeur. De veiligheidsdiensten kwamen ter plaatse en na een inspectie blijkt de situatie nu onder controle te zijn. De zone rond de skipiste blijft afgesloten. Maar er is geen gevaar voor de omwonenden of de aanwezigen op de naburige sportvelden.”

Aangeboden door onze partners