Antwerpse tattoo-artieste als eerste Vlaming te gast bij gerenommeerde studio in New York: “Mijlpaal in mijn carrière”

Antwerpen -

De Antwerpse tattoo-artieste Sara Fabre Gallardo stapte vrijdagochtend op de vlieger richting New York. Niet om Instagramwaardige foto’s te maken van het Vrijheidsbeeld of Central Park, wel om Yankees te voorzien van een nieuwe huidversiering. Ze is namelijk twee dagen te gast in Atelier Eva, een gerenommeerde studio in Brooklyn. “Dit is een mijlpaal in mijn carrière”, klinkt het trots.

lava

“Het fenomeen van gastartiesten is alomtegenwoordig in de tattooscene. Het werkt langs twee kanten: een studio nodigt je uit om een aantal dagen bij hen te komen werken, of je biedt jezelf aan bij een atelier waar je graag eens te gast wil zijn”, begint Sara Fabre Gallardo haar verhaal.

Sara Fabre Gallardo.© RR

De Antwerpse weet waarover ze spreekt. De afgelopen jaren prikte ze als gastartieste de meest verfijnde tatoeages in de huid van gegadigden in Londen, Zürich en een studio in Noorwegen. Aan dat lijstje voegt Sara nu dus New York toe. “Het is een droom die in vervulling gaat. Atelier Eva is de studio van Eva Krbdk, een gerenommeerde artieste in het fineline microrealism, een stijl die ik met haar deel.”

Wereldsterren op de stoel

Wereldsterren als Rihanna, Adele en Justin Bieber lopen rond met kunstwerkjes van Eva op hun lichaam. “Het is dan ook een hele eer dat ik bij haar aan de slag kan. Een tijdje geleden stuurde ik haar een berichtje met de vraag of ik eens vanuit haar atelier mocht komen werken. Niet veel later ontving ik een enthousiast bericht en zo ging de bal aan het rollen”, lacht Sara. “De komende vijf dagen hang ik rond aan de andere kant van de Atlantische Oceaan en doe ik er twee dagen lang wat ik graag doe.”

Werk van Gallardo.© RR

“Ik durf het gerust te benoemen als een mijlpaal in mijn carrière. Ik zal er werken met topartiesten en leren van de besten. Los daarvan kijk ik er ook ontzettend naar uit om kennis te maken met nieuwe mensen. Het wordt de max.” New Yorkers die kennis willen maken met Sara, hebben pech. Haar agenda zit vol en ook op de wachtlijst is geen plaats meer. Een afspraakje in Antwerpen dan maar?

Sara Fabre Gallardo.© RR

Aangeboden door onze partners