Voetbal 1ste provinciale KSCE Mariakerke - FC Heikant-Zele: 3-0

Belangrijke zege voor Excelsior Mariakerke, dat FC Heikant-Zele zo goed als zeker tot degradatie veroordeelt: “Het was van moeten”

Lauden Decorte komt oog in oog te staan met FC Heikant-Zele-doelman Kevin Kesteleyn.© Nic Declercq

Zaterdagavond won KSCE Mariakerke vlot met 3-0 tegen FC Heikant-Zele. Een belangrijke overwinning voor de Gentenaren in de strijd om het behoud. “Het was van moeten”, slaakt Mariakerke-coach Cedric Vlaeminck een zucht van opluchting.

Stefan Smet

In de eerste helft liep Mariakerke dankzij doelpunten van Van Cauwenberge en Dekeyser uit en nestelde zich zo meteen ook in een comfortabele positie. “We legden de partij al voor rust in een beslissende plooi, maar na de 2-0 kreeg Heikant-Zele toch nog enkele halve kansen”, geeft Vlaeminck mee. “We beslisten daarom om met vier achterin te gaan spelen en wat meer zekerheid in te bouwen. Op die manier konden we hen beter afhouden en slikten we ook die vervelende aansluitingstreffer niet.”

“De ontgoocheling is enorm, want we kunnen de degradatie nu amper nog ontlopen”, beseft Heikant-Zele-coach Bart De Baets. “Anderzijds moeten we erkennen dat Mariakerke gewoon de betere ploeg was. We kampten al een hele week met tal van afwezigen. We hadden maar liefst zeven jongens die sukkelden met koorts, breuken en andere zaken. Je kunt dan ook niet verwachten dat je topfit aan de match begint. Daardoor toonde Mariakerke zich scherper.”

Plaatsjes stijgen

Na de pauze bracht Decorte de 3-0-eindstand op het scorebord, waardoor de Gentenaars een belangrijke concurrent in de degradatiestrijd op zeven punten zetten. “Deze zege doet heel veel deugd, maar het was ook van moeten”, aldus nog Vlaeminck, die wel tevreden is, maar ook heel realistisch blijft. “We hadden er wel vertrouwen in, maar je moet het wel doen. Het behoud is nog niet zeker, want alles hangt af van wat er in derde afdeling gebeurt. Het blijft wellicht tot de laatste speeldag spannend en we zouden dan ook graag nog één of twee plaatsen stijgen om wat meer zekerheid te krijgen over dat behoud.”

“We waren zeker niet kansloos en zeker de eerste twintig minuten had ik het gevoel dat er iets in zat voor ons”, zucht Bart De Baets. “Ook na de pauze had ik een kwartier lang dat gevoel. Toch staat Mariakerke niet onverdiend boven ons. Er resten ons nu nog vier matchen, maar er zakken wellicht vier teams uit onze reeks. Links of rechts wordt er gefluisterd dat er maar drie ploegen zouden degraderen, maar daar ga ik toch niet van uit. Het is nog niet voorbij, maar we moeten de feiten onder ogen zien: het wordt heel moeilijk voor ons om ons te redden.”

Aangeboden door onze partners