Voetbal 2de provinciale A FC Latem - FC Lembeke: 3-2

Giles Deceuninck houdt tegen FC Lembeke in de slotminuut de punten thuis voor FC Latem: “Tot mijn eigen verbazing viel mijn vrije trap in doel”

Giles Deceuninck wil de bal ontfutselen bij bezoeker Mattice Dossche.© Nic Declercq

De topper tussen leider FC Latem en FC Lembeke loste de hoge verwachtingen in. Het venijn zat in de staart van de wedstrijd. Lembeke klom in de voorlaatste minuut op gelijke hoogte en leek met een verdiend punt naar huis te trekken. In de slotminuut besliste aanvoerder Giles Deceuninck met een rechtstreekse vrije trap over winst en verlies. Latem en FC Destelbergen, dat met 0-3 won bij FCE Meetjesland, tellen evenveel punten aan de top van het klassement.

Johan Polet

Latem klom vroeg op voorsprong via Desmaele, op vrije trap van Deceuninck. Thuisdoelman Staf Dhossche behoedde zijn ploeg met twee uitstekende tussenkomsten op evenveel afstandsschoten voor de gelijkmaker. Kort voor de rust lukte Michiel Van Lerbeirghe met een plaatsbal dan toch de gelijkmaker. In de tweede helft nam Latem het initiatief van haar opponent over, maar verzuimde het een tweede maal te scoren. Tot Rijckaert dan toch voor de 2-1 tekende. Aan de overzijde plaatste Van Lerbeirghe een reuzekans aan de verkeerde kant van de paal. Hij scoorde in de slotfase zijn tweede doelpunt van de avond, waarna Deceuninck doelman Brent Coppens nog verraste met een fraaie trap in de kruising. Goed voor zijn negende competitietreffer.

“We mikten in de eerste helft vanuit een sterk blok op de omschakeling”, aldus de Latemse matchwinnaar Deceuninck. “Het was jammer dat een te gemakkelijk weggegeven hoekschop de gelijkmaker voor Lembeke inluidde. We hebben na de rust onze opstelling volledig omgegooid. We zijn vroeg op de helft van de tegenstander gaan storen, wat zijn vruchten afwierp. We konden met één punt niet tevreden zijn. We kregen in de slotfase bijna het deksel op onze neus. Lembeke verdiende misschien een punt, maar tot mijn eigen verbazing viel mijn vrije trap achter de bezoekende keeper in doel.”

“We niet lang blijven stilstaan bij onze 2-1-nederlaag in de topper tegen Destelbergen. We hebben hard gewerkt op training en vormden tegen Lembeke een stevig blok. We staan voor nog vier finales. Te beginnen met de moeilijke uitwedstrijd op 1 april bij Zeveren Sportief. Daar hebben we nog een rekening te vereffenen, want we verloren de heenwedstrijd met 0-1”, besluit Deceuninck.

Sterk FC Lembeke

“We kwamen in de tweede helft nog moeilijk onder de druk van Latem uit”, aldus Lembeke-coach Tom De Neve. “De flankverdedigers van de thuisploeg werden bijkomende aanvallers. Ik kan mijn ploeg niets verwijten want die pakte met een goede prestatie uit. We verdienden op basis van onze eerste helft een gelijkspel. We waren met dertien op vijftien aan een goede reeks bezig en hoopten tegen de leidersploeg die goede reeks door te trekken. Latem heeft me in positieve zin verrast. We staan op de vierde plaats waardoor het nog hard werken wordt om de eindronde te behalen”, beseft De Neve.

Aangeboden door onze partners