Marathonloper Bashir Adbi neemt hek rond de Blaarmeersen op de korrel: “Wie wil er nu aanschuiven om even te ontspannen?”

© FVV/NDM

GENT -

“Jammer dat het strand er anders gaat uitzien.” De Gentse marathonloper Bashir Abdi heeft op sociale media kritiek geuit op het hek dat rond de zwem- en strandzone op de Blaarmeersen wordt gezet.

Bert Staes

“Wat een prachtige tijd heb ik gehad in de Blaarmeersen. Ruim achttien jaar geleden stapte ik voor het eerst binnen om er te gaan zwemmen, zonnen en voetballen met vrienden, zonder een vlieg kwaad te doen”, schrijft Adbi op zijn Twitter-profiel. “Jammer dat het strand er anders gaat uitzien, Wie wil nu aanschuiven om even te ontspannen?”

LEES OOK. Veelbesproken hek rond de Blaarmeersen is in aanbouw

Een firma is vorige week begonnen met het installeren van een 700 meter lang hek. De strand- en zwemzone van het populaire recreatiedomein wordt omheind en voorzien van camera’s. Als er redders zijn en gezwommen mag worden, zal dat hek gesloten worden. Wie geen reservatie heeft, komt er niet in.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het hek aan de Blaarmeersen is omstreden en heeft voor- en tegenstanders. Er was in het stadhuis van Gent een jaar lang overleg over, maar Open VLD-schepen van Sport, Sofie Bracke, hakte de knoop uiteindelijk door.

Het hek is volgens uitbater Farys en de Gentse politie de beste manier om de veiligheid op het domein te verzekeren. De voorbije zomers waren er regelmatig vechtpartijen op de Blaarmeersen.

Aangeboden door onze partners