VIDEO. Pechvogel Florian Vermeersch blijft als bij wonder recht wanneer versnellingen blokkeren in Gent-Wevelgem

Het is niet de week van Florian Vermeersch. De renner van Lotto DSTNY reed twee keer lek in de finale van de E3 Saxo Classic en werd ook tijdens Gent-Wevelgem niet gespaard van pech. Zijn versnellingsapparaat blokkeerde in aanloop naar de Kemmelberg, maar Vermeersch bleef als bij wonder recht. Hij wisselde twee keer van fiets en was op de Kemmelberg mee met de besten.

Vincent Van Genechten

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Het was een speciaal dagje”, lachte hij na afloop. “Het was de bedoeling om zo droog mogelijk te blijven. Ik heb met laagjes gewerkt en had twee vesten aan bij de start. Op een bepaald moment ben ik wel op een punt gekomen dat alles nat was. Op den duur stonden de renners ook gewoon stil om van kledij te wisselen, dat was de enige optie. De race zelf? Dit is een bevestiging van mijn goede vorm. Maar ik werd teruggeslagen door pech, mijn derailleur draaide in mijn wiel. Het is een mirakel dat ik recht kon blijven en dacht dat mijn koers voorbij was.”

Frison: “We hebben onze stempel op de koers gedrukt”

Frederik Frison viel zondag net naast het podium van Gent-Wevelgem. In de sprint voor de derde plaats moest hij de duimen leggen voor Sep Vanmarcke. Woensdag in Brugge-De Panne werd Frison ook vierde. Hij trekt met vertrouwen naar Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen, twee wedstrijden die woensdag en volgende week zondag op zijn programma staan.

© BELGA

“Na een vierde plaats in een topklassieker als Gent-Wevelgem ben ik vooral trots op mezelf”, reageerde Frison na afloop. “In de finale gebruikte ik een technische passage om ervanonder te muizen. De verstandhouding was optimaal en zo konden we strijden om plek drie. Een vierde plaats mag dan wel de meest ondankbare zijn, na een vierde plek afgelopen woensdag in De Panne kan ik niet klagen over de topvorm waarin ik momenteel verkeer.”

“Het was geen gemakkelijke opgave om warm te blijven, maar gelukkig hielp de lastige koers daarin”, zei Frederik Frison met een kwinkslag. “Met meerdere keren materiaalpech voor Arnaud De Lie hebben we ook wat tegenslag gehad, maar we hebben toch opnieuw onze stempel gedrukt op de koers vandaag.”

Aangeboden door onze partners