Vrouwenvoetbal  1ste Provinciale  KFC Herent - Mazenzele B 3-0

David Fleurman met Herent ongeslagen naar de titel: “We walsten over de tegenstand heen”

Herent zette de kroon op het werk en vierde te titel uitbundig.© Vel

Herent -

De Herentse coach David Fleurman (45) ontdeed zich met zijn ploeg vrijdag vlotjes van Mazenzele B en zette zo de kroon op het werk met de uitbundig gevierde titel en een promotieticket voor tweede nationale. “We walsten dit seizoen over de tegenstand heen.”

Wim Redant

Met goals van Katrien Voets en Plamedi Bitenga ging Herent rusten met een 2-0-voorsprong. Kort na rust dikte aanvoerder Judith Van Looveren aan waarna het aftellen naar het slotsignaal begon. “We brachten zeker niet onze beste wedstrijd. We walsten dit seizoen over de tegenstand heen, maar de wedstrijd tegen Mazenzele B werd aangekondigd als de wedstrijd van het jaar en dat zorgde toch voor enige nervositeit”, bekende coach David Fleurman, die in zijn zesde seizoen als trainer van Herent de opgang vanuit tweede provinciale naar tweede klasse bekroonde.

Volledige piramide

“We mogen trots zijn op ons seizoen en op de voorbije jaren waarin we van de kelderverdieping van het provinciale voetbal doorstootten naar het nationale voetbal. Toen we de titel veroverden in tweede provinciale, dacht ik echt wel dat we aan onze limiet zaten. We verloren dit seizoen nog geen enkele wedstrijd. Enkel tegen Wijgmaal bleven we steken op een gelijkspel waardoor die ploeg wel ons zwarte beest blijft. Vorig jaar gooiden we op de voorlaatste speeldag onze leidersplaats te grabbel door een gelijkspel tegen Wijgmaal waardoor de titel ons door de neus werd geboord.”

Herent zit intussen duidelijk in de lift.

“Volgend seizoen brengen we meisjesploegen in stelling bij de U9, U11, U13 en U16, terwijl we ook met een B-ploeg uitpakken in derde provinciale. We beschikken dus over een volledige piramide. We trainen twee keer per week wat perspectieven biedt voor transfers. Sommige speelsters uit hogere reeksen zien een passage bij Herent best zitten. We plannen een zes transfers en kunnen kiezen uit vijftien kandidaturen. Ook voor onze B-ploeg zoeken we nog wat versterking naast de beloften die we er lanceren en speelsters die afzakken uit de A-ploeg omdat tweede nationale te hoog gegrepen is. Met de A-ploeg proberen we door te gaan op ons elan.”

Voor David Fleurman, vertegenwoordiger van de uitgeverij Plantijn, wordt het zevende seizoen bij Herent ook het laatste.

“Ik ben iemand die ook graag reist, wandelt en leest. Ik voetbalde zelf ook 25 jaar lang bij Herent en ben dus een echte clubman. Toen ik na zeventien mijn job als leerkracht ruilde voor de uitgeverij, maakte ik ook de switch naar vrouwencoach. Ik wil nog één jaartje doorgaan. Vrijdag kregen we bezoek van een delegatie van Tienen met gelukwensen en een fles wijn wat ik een geweldig gebaar vond.”

Aangeboden door onze partners