Futsal 1ste Nationale  RSC Anderlecht Futsal-Eisden Dorp 10-1

Rode Duivel Steven Dillien (RSC Anderlecht Futsal): “We willen de competitie zonder nederlaag afsluiten”

Steven Dillien verloor met paarswit nog niet in de nationale competitie van het zaalvoetbal.© Geert Tresignie

Anderlecht/Roosdaal -

De komst van Eisden Dorp betekende vrijdagavond de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie voor de landskampioen in het zaalvoetbal. Steven Dillien liet samen met zijn RSCA-maats geen spaander heel van de Limburgers die wel de eer konden redden met een vroege treffer.

Wim Redant

Tomic opende op aangeven van Grello de debatten, maar opnieuw slikte de landskampioen net als in de voorgaande wedstrijden een snelle tegentreffer. Vaelen bracht Eisden langszij, maar vijftien seconden later prikte Jelovcic ook aan de overzijde raak. Grello rondde een individuele actie af, Jelovcic dikte aan met een knappe treffer en Diogo zorgde met een inleggertje voor de 5-1-ruststand.

Na rust ging paars-wit gewoon door op zijn elan. Doelman Roncaglio dikte aan waardoor de Braziliaan intussen al aan zes treffers zit. In de schaduw van de Braziliaanse wereldtopper blijft ook de jonge doelman Reggy Bex zich trouwens ontwikkelen wat resulteerde in een contractverlenging met één seizoen voor de keeper uit Borgloon. Edu, Dillien en Lennon dreven de score op in de Alfa Sun Indoor Arena in Roosdaal waar Tomic met zijn 22ste treffer voor dubbele cijfers en de 10-1-eindscore zorgde.

Rode Duivel Steven Dillien zag de landskampioen een spel van kat en muis opvoeren. “Bij de rust was de wedstrijd al gespeeld waarna we gewoon door gingen op ons elan. Iedereen wil winnen van Anderlecht, maar intussen zijn we wel al drie jaar ongeslagen in België. Ik verloor behalve in de Champions League nog geen enkele wedstrijd sedert ik overstapte naar Anderlecht. Indien we het moeilijk krijgen in de eerste helft, weten we dat we het in de tweede helft nog kunnen recht zetten. We weten dat we niet bang hoeven te zijn. Stilaan moeten we het niveau wel verder opkrikken richting de Champions League waar we de kers op de taart willen toveren. We willen tonen dat we onze plaats in de Final 4 verdienen. We klopten Benfica al eens in Roosdaal en tegen Palma lieten we een gelijkspel optekenen.”

Naar de Bekerfinale tegen Herentals

Vrijdag wil Dillien in Hasselt de competitie zonder nederlaag afsluiten. “Op het gelijkspel tegen Antwerpen na wonnen we alle wedstrijden. Hasselt betekent de laatste aanloop naar de bekerfinale tegen Herentals. In Gent willen we onze eerste trofee veroveren, maar we mogen die wedstrijd toch vooral niet onderschatten. In de Final 4 starten we als underdog, maar in één wedstrijd zijn we zeker niet kansloos. In de bekerfinale starten we als favoriet, maar moeten we rekening houden met een mogelijke superdag van Herentals.”

Nadien volgt voor Dillien een dubbele interland tegen Hongarije. ”Ik schat de kansen op fiftyfifty, al staat Hongarije boven België in de FIFA-ranking. Ik groeide bij de Rode Duivels uit tot één van de steunpilaren en speel er in een andere rol dan bij Anderlecht.”

Aangeboden door onze partners