Basketbal BNXT-League Elite Silver Feyenoord - Leuven Bears 69-62

Leuven raakt aardig op dreef: “Een kloof van zeven punten stemt me tevreden”

Nick McGlynn toonde zich erg bedrijvig en tekende voor een dubbele zestien: 16 punten en 16 rebounds.© Vel

Leuven -

Leuven raakt aardig op dreef in de Elite Silver. Ook na de derde wedstrijd mochten de mannen van coach Eddy Casteels victorie kraaien. Feyenoord werd met 69-62 opzijgezet. Woensdag wacht Amsterdam.

Tommy Vermeire

Met Toon van Helfteren en Eddy Casteels stonden twee coaches tegenover elkaar die al meer dan een kwart eeuw in het vak staan, bondscoach geweest zijn in eigen land, en tonnen respect hebben voor elkaar.

“Ik ben enorm teleurgesteld”, zei Van Helfteren. “Zeker als je te horen krijgt dat de spelmaker aan Leuvense zijde, Joshua Heath, niet meespeelt. Van die opportuniteit hebben wij geen gebruik kunnen maken. Het is een beetje het verhaal van het hele seizoen voor Feyenoord dat wij wedstrijden verliezen met een paar punten verschil. Nu was dat niet anders. Vorige week was het nog een schamel punt waarmee wij de boot ingingen. Dat smaakt zuur. Leuven zette ontzettend goed druk, en zo moesten wij alweer het onderspit delven, niettegenstaande onze ziekenboeg was leeggelopen en wij terug op volle sterkte konden aantreden”, was Van Helfteren goudeerlijk.

Casteels toonde zich alweer een echte gentleman door meer dan een bloempje in de richting van Van Helfteren te gooien.

“Ik erkende het potentieel van de tegenstrever en heb dat ook zo aan mijn spelers uitgelegd voor de wedstrijd: niet zozeer wie er op het veld stond, maar wie naast het veld stond, deed er toe. Je speelt niet tegen Janneke en Mieke, maar tegen de club die Toon van Helfteren leidt”, deed de coach van Leuven het Hollandse icoon op de persconferentie van trots glimmen.

Defensief alert

“We hebben de beelden bekeken van Bergen tegen Rotterdam, en concludeerden dat Bergen door het oog van de naald was gekropen. Zulk scenario wilden wij vermijden, en daar wou ik alles aan doen. In die zin was ik al lang blij geweest als we met een punt konden winnen. Dat het uiteindelijk winst met een kloof van zeven punten is geworden, stemt me tevreden. Maar het had ook anders kunnen uitdraaien mocht Reynolds zijn shots in het slot niet hebben gemist”, gaf Casteels nogmaals aan tegen een uiterst waardige opponent te hebben gestreden, en dat er van onderschatting geen sprake kon zijn.

Nick McGlynn toonde zich erg bedrijvig en tekende voor een dubbele zestien: 16 punten en 16 rebounds. Daarmee nam de Amerikaan zijn ploeg op sleeptouw. Van de jongeren was Tiago Nunes bij de zaak: met 4 rebounds had hij zijn aandeel in de felbevochten zege.

Tiago Nunes: “Ik had niet het gevoel dat wij meteen een grote kloof konden slaan. In het tweede en derde kwart lukte het ons niet afstand te nemen. We waren ook beperkt in aantal spelers door het ontbreken van sleutelpionnen Heath en Kherrazi. Aantreden met of zonder hen maakt een wereld van verschil. Gelukkig waren wij defensief alert genoeg en konden wij de kleine kloof behouden en uitdiepen.”

“In de eerste helft poogde ik naar de basket te gaan, maar ik had al snel door dat scoren niet zou vlotten. Ik heb me dan maar gefocust op de rebounds”, besloot Nunes met een knipoog.

Aangeboden door onze partners