Weduwe van Walter De Buck vertrokken op wandeltocht van 2.000 kilometer: “Wie doet dat nu, op haar leeftijd?”

Nog snel op de foto met prins Laurent voor de tocht begint.© mdd

Gent -

Mia, de weduwe van Walter De Buck, is vertrokken naar Spanje. Daar begint ze aan een wandeltocht van 2.000 kilometer, terug naar Gent. Dat doet ze om geld in te zamelen voor een openluchtmuseumpje met beelden van Walter. Vóór de reis begon, werd Mia uitgebreid uitgewuifd in – hoe kan het ook anders – Trefpunt.

Max Dedulle

Wim Claeys, Chokri Ben Chikha, Edmond Cocquyt junior, Jan Matthys, Walter Van Steenbrugge, Frederik Sioen, Maaike Cafmeyer, Daniël Termont en zelfs prins Laurent: het rijtje bekende gezichten dat Mia Verstraete (67) zondagmiddag kwam uitwuiven, is lang.

“Mia is dan ook een bijzondere vrouw”, zegt Cocquyt. “Zo de wijde wereld intrekken en aanbellen bij het eerste het beste huis voor een slaapplek: wie doet dat nu, zeker op haar leeftijd?” (lacht)

Een hele onderneming is het inderdaad, maar met een prachtig doel. Mia wil haar tuin inrichten met beelden van Walter en tegelijk zijn atelier openstellen voor workshops. “Walter was al begonnen aan een klein museum in een garagebox”, vertelde ze daarover al in onze krant. “Maar hij is overleden voor het klaar was.”

Onder meer Frederik Sioen, Walter Van Steenbrugge en Maaike Cafmeyer kwamen Mia (gele jas) uitwuiven.© mdd

Thuis voor de Feesten

Om ‘De Tuin van Walter’ alsnog te realiseren, is geld nodig. Daarom laat Mia zich sponsoren op haar lange tocht. Die begint op 1 april in het Spaanse Galicië, waar ze ooit woonde met Walter. Iedere dag wil Mia 26 kilometer afleggen. Als alles goed gaat, arriveert ze op 13 juli opnieuw aan Trefpunt. Dat is niet alleen de vooravond van de Gentse Feesten, maar ook de 89ste verjaardag van Walter.

Een centje bijdragen of Mia’s tocht volgen? Je vindt alle info op de Facebookpagina van ‘De Tuin van Walter’.

Aangeboden door onze partners