voetbal 3de Afdeling VV B Betekom 2 - Houtvenne 2

Tobias Vermeiren na gelijkspel tegen titelkandidaat Houtvenne: “Niet vergeten dat we in Betekom met een klein budget werken”

Tobias Vermeiren thuis in Betekom in duel met Maxim Van Der Auwera van wit-rood Wijgmaal.© Guy Meurs

Betekom -

Aanvaller Tobias Vermeiren kon zich neerleggen bij een draw, maar toch zat er zelfs iets meer in. Het geeft opnieuw het gevoel dat het bescheiden Betekom zijn voet naast de toppers kan zetten. In deze wedstrijd gaf de ploeg tot tweemaal toe een voorsprong weg.

René Beelen

“Vooraf wilde ik graag tekenen voor een punt tegen Houtvenne dat nog in titelkoers is”, vertelt aanvallende middenvelder Tobias Vermeiren. “Jammer dat mijn doelpunt niet beslissend was en dat we nog twee punten verloren. Wat me opviel was dat we in deze match veel weerbaarheid toonden en werken voor elkaar. Zo moet dat in het voetbal. De misstap na de nederlaag bij hekkensluiter Witgoor is meteen uitgevaagd. Ik zie ook dat we tegen toppers zoals Geel en Termien en nu Houtvenne onze voet naast die ploegen kunnen zetten. Niet vergeten dat we hier, in vergelijking met die clubs, met een klein budget werken.”

Het was een match waarin Houtvenne het meeste balbezit had. “Maar dat vonden wij oké. Tenslotte was dat ook normaal want zij mikken op de titel en ze voetballen met een zekere stress. Ze hebben niet echt druk kunnen uitoefenen. Nooit waren ze ondanks dat balbezit gevaarlijk en dat terwijl we scherp konden counteren. Mijn doelpunt, snel na de pauze, was er zo een op de tegenaanval. Cédric Mateso die me de bal gaf en toen ik die aan de voet had wist ik dat het raak zou zijn. Ik vlamde het leder in de winkelhaak. Tot we dan tien minuten voor tijd, toen onze verdediger opgejaagd door de spits, de bal in eigen doel deponeerde.”

Op bezoek bij het zwarte beest

Betekom telt 34 punten. “Al bij al is ons seizoen geslaagd”, evalueert Vermeiren. “Het komt er op aan om de zevende plaats vast te houden. Ik weet zeker dat we in dit laatste schuifje nog punten pakken en we veilig zijn. Misschien doen we er nog punten bij in de match van zaterdagavond bij Zwarte Leeuw. Het klopt dat dit ons zwart beest is en dat we het daar altijd heel moeilijk hadden. Maar tradities zijn er om te breken. We deden het dit seizoen al bij Termien. Waarom kan het dus niet bij Zwarte Leeuw. Deze draw in de derby laat toch een goed gevoel achter.”

“De laatste weken kwam ik nog weinig in beeld. Ik had een scheurtje in de kuit en dat is nu hersteld. Zo trainde ik al een ganse tijd weinig, maar ondertussen ben ik weer volledig fit en doe matchritme op. Ik heb het hier naar mijn zin en verlengde al een tijdje geleden mijn verbintenis.”

Aangeboden door onze partners